Misschien betrek je binnenkort jouw nieuwe woning of ben je van plan om het interieur van je huidige woning te veranderen en het huis flink te moderniseren. In woonprogramma’s zie je regelmatig verschillende woonstijlen, maar van welke populaire woonstijlen houden we nu en welke nieuwe interieurtrends zijn aanstaande? In dit artikel vertellen we je meer. Lees je mee?

Donkerblauw

De trendkleur van 2021 is donkerblauw. We zien de kleur al regelmatig terug komen in design interieurs, maar ook op Pinterest, in woonbladen en in woonprogramma’s. Klassiek blauw zorgt voor rust, brengt harmonie in je interieur en geeft een geborgen en veilig gevoel. Denk overigens nu niet alleen aan donkerblauwe muren, want ook donkerblauwe meubels zijn hartstikke hip en geven nog meer karakter aan de ruimte. Een hele blauwe woonruimte is al snel te overweldigend, dus probeer het ook te combineren met rustigere kleuren, zoals terra, bruintinten en nude. Wil je toch nog wat extra pit aan het interieur toevoegen? Experimenteer dan eens met een aantal gouden accessoires om de luxe sfeer nog meer te versterken.

Back to nature

We gaan in 2021 ook veel interieurs tegenkomen waar het thema duurzaamheid centraal staat. Zo zul je veel rauwe en natuurlijke materialen gaan tegenkomen als bamboe, hout, natuursteen en beton. Ook kun je een tweedehands meubel een nieuw leven laten inblazen, want met een schuurmachine en likje verf kom je al heel eind. Een bezoekje brengen aan de lokale kringloopwinkel om een vintage meubel te scoren of vanuit je stoel op het internet zoeken naar goedkope kasten, is ook zeker de moeite waard.

Statement piece

Een groot pronkstuk of statement piece in je interieur plaatsen, maakt de ruimte direct spannender en je creëert hierdoor ook afwisseling. Denk niet alleen aan een grote opvallende spiegel, een kandelaar of beeld op een pilaar, maar ook een contrast in kleur, vorm of materiaal kan als blikvanger gebruikt worden. Het zorgt er niet alleen voor dat de aandacht op één punt wordt gelegd, maar ook dat je niet veel accessoires hoeft te gebruiken. Als je dit wel doet, kan de ruimte namelijk al snel rommelig ogen.