Een stoere woonkamer betekent vooral dat je kiest voor grote, robuuste meubelen en vaak ook de meer natuurlijke kleuren. Een stoere woonkamer kan ingericht worden in industriële sferen, maar dat is zeker niet de enige optie. Een landelijke inrichting met hout, en liefst zo natuurlijk mogelijk, is minstens net zo stoer.

Wat kan je zoal doen om de look van je kamer stoer te maken?

Robuuste meubels

Een betonnen vloer, die kende je waarschijnlijk al. Maar dat een eettafel beton kan bevatten, wist je dat al? Veel stoerder dan betonnen tafels kom je toch eigenlijk niet? Natuurlijk zijn grote, houten tafels ook prachtig. Kies je voor meubels die niet al te glad zijn afgewerkt dan ben je nog een stapje verder… Hou in ieder geval eenvoud in de gaten.

Stoer kleurgebruik

Stoere kleuren zijn vaak de natuurlijke kleuren zoals aardetinten of de donkerdere groentinten. Hier kan je uiteraard mateloos mee variëren. Ook patronen kunnen prima bij een stoere look. Kies je voor bijvoorbeeld camouflageprint, luipaardprint of wat dacht je van Afrikaanse motieven? Hele verschillende manieren, die allemaal hun eigen sfeer meenemen! Wil je het niet te donker maken, dan is een mix met wit- of grijstinten de ideale oplossing. En doe niet te moeilijk! Hou de houten spullen gewoon van naturel hout en kies voor aluminium lampen, bijvoorbeeld. Zo min mogelijk poespas is het mooiste.

Wat voor vloer is stoer?

Een betonnen vloer met heerlijke, zachte vloerkleden voor de open haard… Helemaal prima. Maar er kan meer. Kies voor een echte houten vloer, die niet strak afgelakt wordt. Hoe natuurlijker, hoe mooier!

Aan de muur

Wat hang je nu aan de muur in deze kamers? Uiteraard gewoon dat wat jij mooi vindt! Maar wat er prima bij past zijn zwart-wit foto’s of in sepia tinten. Prachtige afbeeldingen van stoere avonturiers of verre volkeren. Kijk eens bij een wereldwinkel voor prachtige stoffen uit verre landen die je misschien creatief kunt ophangen of verwerken in een kunstwerk aan de muur!