Binnenkort ga je aan de slag in de gang en de woonkamer. Alle deuren en alle kozijnen ga je vervangen. Je weet dat als je gaat slopen, de kozijnen moeten er namelijk helemaal uit, er nogal wat steengruis en brokken steen uit de muren kunnen vallen. Bovendien liggen er straks stukken hout, met spijkers er nog in, los in de gang.

Een veiligheidsbril en werkhandschoenen heb je al gekocht. Vrienden hebben je daarnaast het dragen van werkschoenen aangeraden. Je vraagt je af waarom werkschoenen dan zo veilig zijn. In dit blog kun je lezen wat werk schoenen voor jou kunnen betekenen en dat het verstandig is een goed merk te kiezen, zoals bijvoorbeeld Grisport werkschoenen.

Denk aan je rug

De juiste werkschoenen of veiligheidsschoenen zorgen ervoor dat je je snel en makkelijk overal kunt blijven bewegen. Bij het dragen van laarzen of klompen wordt dat aanzienlijk moeilijker. Werkschoenen van een goed merk zijn prettig om te dragen en op te lopen, terwijl ze tegelijkertijd zorg dragen voor je veiligheid. Speciale zolen, versterkte veiligheidsneuzen en een optimale pasvorm zijn goed voor je enkels, je knieën en je rug.

Comfort

Omdat je lange dagen maakt als je zelf gaat klussen is het belangrijk om een goed loopcomfort te ervaren bij het dragen van je werkschoenen. Je wordt hierdoor minder snel moe en je blijft alert. Heel belangrijk, want je wil geen fouten maken. Je wil absoluut niet in die oude roestige spijker trappen! Fijn als je dan beschermende werkschoenen aan je voeten hebt die je wakker houden en je behoeden als je per ongeluk toch je hamer op je linkervoet laat vallen. De lichtgewicht werk schoenen voel je nauwelijks en je hebt de zekerheid van veilig werken. De veiligheidsneus, de antislipzool en de sterkte van de zool zorgen voor een optimale veiligheid. Er zijn verschillende werkschoenen voor verschillende klussen. Bovendien zijn werkschoenen van nu heel andere dan die van vroeger. Toen waren ze zwaar en werd je snel moe van het dragen ervan. Je kreeg er blaren van en je wilde niet meer naar je werk. Nu is dat wel even anders! Met plezier trek je de werkschoenen van Grisport aan en aan het einde van de dag heb je voldoende energie over!