Ga je een huis kopen of ga je verbouwen? Dan is het handig om ook de verlichting mee te nemen. Door over te stappen op LED verlichting kun je namelijk niet alleen meer sfeer creëren, het is ook nog eens een stuk zuiniger dan normale verlichting en bespaard ook nog eens meer energie. Je kan dus zeggen dat je met LED verlichting goedkoper uit bent.

Hoe zit dat precies?

Wanneer je zou kiezen voor LED inbouwspots dan heeft dat als voordeel dat de meeste LED spots gedimd kunnen worden, door te dimmen bespaar je al energie. Maar dat is slechts een klein gedeelte van het totale plaatje. In vergelijking met halogeen lampen en gloeilampen is een LED lamp sowieso al een stuk zuiniger, namelijk 90% zuiniger dan een gloeilamp en 85% zuiniger dan een halogeenlamp.

Als je dit zou omzetten naar jaarlijkse kosten dan zou het er op neer komen dat wanneer je LED lamp zou gebruiken je na 15 jaar ongeveer 14 euro kwijt bent. Voor een halogeen lamp zou je 65 euro kwijt zijn en voor een gloeilamp 83 euro, dit is inclusief de aanschaf van nieuwe lampen. Overstappen naar LED verlichting loont dus! En dan hebben we het nog niet over de vele mogelijkheden van LED verlichting gehad.

Nieuwe technieken van LED inbouwspots

De mogelijkheden van LED inbouwspots worden steeds groter, zo geven LED inbouwspots niet alleen standaard licht maar zijn er nog veel meer mogelijkheden, je kunt een LED inbouwspot zelfs gebruiken als smart verlichting, daarover later meer.

Philips Warm Glow

Deze LED inbouwspots van Philips zijn geen standaard LED spots als het gaat om dimmen. Waar een  normale LED spot minder licht zou geven wanneer je deze dimt gaat dit bij Philips Warm Glow anders. Wanneer je deze LED spot dimt dan zal de kleur steeds warmer worden, deze LED spots worden vaak gebruikt in hotels en restaurants maar zijn ook prima betaalbaar voor de normale consument.

Philips HUE LED spots

Als je het om smart verlichting hebt dan heb je het over Philips HUE LED spots! Deze LED spots heb je met verschillende soorten wit licht en met gekleurd licht welke je via een app op je telefoon kunt besturen. Vooral met de gekleurde HUE spots zijn er vele mogelijkheden, deze LED spots kunnen namelijk 16 miljoen kleuren weergeven, daar moet vast een kleur zitten die bij jou past! Als je er helemaal een feest van wil maken dan kun je de HUE spots via een app aansluiten op Spotify en heb je binnen no time een disco in huis!

Van alles mogelijk met LED spots

Zoals je ziet zijn er vele mogelijkheden met LED spots en dan hebben we het nog geen eens gehad over hoe je LED spots kun verwerken in bijvoorbeeld het plafond of keuken en badkamer waardoor je je huis een strak design kunt geven.