Je huis komt pas echt tot leven wanneer de avond zijn intrede doet. Je verlichting brengt het huis tot leven: het zorgt voor sfeer en een geborgen gevoel, het kan je woning doen sprankelen, of juist ingetogen maken. Een ding is zeker: verlichting is echt sfeerbepalend. Daarbij is er nog één ding zeker, verlichting is onderhevig aan vernieuwing. Laat je verwonderen door de wereld van verlichting, je leest hier een greep uit de vele mogelijkheden!

Sfeer creëren met verlichting

Verlichting doet altijd iets met ons, of we nu voor functionele verlichting kiezen of verlichting ook decoratief inzetten. Het leuke is dat de mogelijkheden eindeloos zijn, vooral met een product als led verlichting. Welk type verlichting het meest populair is lees je hieronder.

Led verlichting

Het fantastische aan led verlichting is dat het zo ontzettend veelzijdig toepasbaar is en daarbij buitengewoon energiezuinig is. Met een gerust hart kun je alle lampjes thuis vervangen voor led verlichting, want waarom nog langer halogeen of spaarlampen gebruiken als het ook met led kan. Led verlichting is in alle kleuren verkrijgbaar en levert ook nog eens warme sfeerverlichting. Plaats bijvoorbeeld led-opbouwspots van LedLoket, of led strips die je achter nisjes of kastranden verwerkt waarmee je indirecte verlichting creëert.

Led verlichting is dimbaar en te verstellen in kleur (mits je de juiste led verlichting kiest) via een afstandsbediening. Alle directe of indirecte verlichting opties zijn mogelijk met de huidige generatie led verlichting.

Hanglampen

Hanglampen zijn de eyecatchers van ieder interieur. De meest favoriete plekken voor het plaatsen van een hanglamp is de (hoge) hal, boven de eettafel en salontafel.

Rail Systeem Verlichting

Ben jij zowel van het praktisch moderne als van het ultieme lichteffect? Kies dan voor rail systeem verlichting. De rails wordt aan het plafond bevestigd en is in vele lengtes en modellen verkrijgbaar. Aan de rails worden spots bevestigd en deze zijn exact te positioneren zoals jij dat wilt. Zorg dat je voor dimbare verlichting kiest als je niet constant in een lichtzee wilt verkeren!

Vloerlampen

Vloerlampen kennen verschillende functies. Ze zijn zowel als sfeerverlichting te gebruiken, maar ook als leeslamp bijvoorbeeld. Vloerlampen bieden vaak indirecte verlichting, waardoor ze een luxe en warme uitstraling geven aan het interieur. Vloerlampen zijn een sierlijke aanvulling op de bestaande verlichting.

Tafellampen

Tafellampen kennen een vergelijkbare functie als de vloerlamp. Je plaatst ze op een bijzettafel of in een verloren hoekje. Staat jouw eettafel tegen een muur, dan kun je hier ook perfect een tafellamp plaatsen.

Wandlampen

Wandlampen komen eigenlijk altijd van pas. Wie geen ruimte of zin heeft in een hanglamp of plafonnière, kiest voor een wandlamp. Je plaatst ze in de hal, op het toilet, in de woonkamer of badkamer. Wandlampen kunnen echte kunstwerkjes zijn, en kunnen gemaakt zijn van vele soorten materialen. Kies jij voor een industriële wandlamp, of ga je voor gematteerd glas met afbeelding? Alles is mogelijk en ze vormen dan ook een fraaie aanvulling op het interieur!