De badkamer verbouwen is een renovatie die veel oplevert. Een verbouwing van de badkamer biedt de mogelijkheid om deze sanitaire ruimte helemaal in je eigen stijl om te bouwen. Natuurlijk kies je hierbij voor het hoogst mogelijke comfort en gemak. Het inbouwen van een comfortabel inloopdouche, voorzien van een stijlvolle en goedkope douchewand, hoor hier helemaal bij. Maar waarom is het verstandig om een inloopdouche in je badkamer in te bouwen? In dit artikel vind je de belangrijkste voordelen die inloopdouches te bieden hebben.

Meer bewegingsvrijheid en ruimte

Een van de grootste pluspunten van een inloopdouche is de ruimtebesparing die dit type douches oplevert. Inloopdouches zijn open douches, zonder openklappende deur. En dat bespaart natuurlijk de nodige ruimte. In een badkamer met een inloopdouche kun je dan ook gemakkelijker bewegen.

Een moderne en strakke look

Een inloopdouche heeft een moderne en strakke uitstraling. Zeker als je glazen douchewanden gebruikt, ziet een inloopdouches er lekker modern en hip uit. Glazen wanden hebben verder als voordeel dat je hiermee visueel meer ruimte creëert en je douche een open sfeer ademt.

Veel keuze aan stijlen inloopdouches

Eigenlijk kun je met inloopdouches qua woonstijl alle kanten op. Je kunt gaan voor klassieke tegels en zo een romantische of tijdloze douche creëren. Maar ook een gladde afwerking van de wand, door deze te pleisteren, is een optie. Deze stijl kiezen is ideaal als je van een eigentijdse, industriële of moderne badkamer houdt. Realiseer je hierbij dat ook de verlichting veel kan doen om in de badkamer een eigen sfeer te creëren.

Gemakkelijk schoon te houden

Een inloopdouche heeft als grote voordeel dat deze gemakkelijk schoon te houden is. Houd je van hygiëne in de douche en wil je de doucheruimte snel schoon kunnen maken, dan is dit type douche een ideale keuze. Ben jij een liefhebber van een inloopdouche of ga je liever badderen?