In de badkamer gebruik je siliconenkit om de boel netjes af te werken. Je kunt een professional inhuren voor het aanbrengen van kit, maar je kunt het ook zelf doen. Siliconenkit bestaat in diverse kleuren. Je kunt witte of transparante kit kopen of siliconenkit in een kleur die bij de rest van je badkamer past.

Voordat je begint verwijder je eventuele oude kitlagen. Het te kitten oppervlak moet altijd schoon en droog zijn voor de juiste hechting van de kit. Wil je de laag kit overschilderen let er dan op dat je overschilderbare kit aanschaft. Werk in een rustig tempo en oefen van tevoren op een stukje karton zodat je weet hoe je het kitpistool het best kunt vasthouden en hoe hard je moet knijpen.

Om te voorkomen dat je kit daar smeert waar het niet moet komen, breng je plakband of tape aan op de plekken waar je met kit gaat werken en waar geen kit op mag komen. Behalve plakband kun je schilderstape gebruiken maar er is ook speciale kittape verkrijgbaar. Deze bestaat uit twee stroken dun aluminium op een plakstrip met ertussenin een open ruimte. Kies de kittape met de juiste ruimte tussen de twee aluminiumstroken: deze ruimte is de breedte van je kitstrook. Je plakt de kittape over de naad of voeg en trekt de plakstrip eraf. De twee aluminium stroken blijven geplakt op hun plek en zo heb je een mooie kitrand tussen twee evenwijdige afgeplakte stroken.

Plaats vervolgens het pistool aan het begin van de naad die je wil kitten. Houdt hierbij een hoek van ongeveer vijfenveertig graden aan. Probeer de handgreep constant even hard in te drukken en beweeg langs de rand in één vloeiende beweging. Let er bij het wegleggen van het kitpistool op dat er door de overgebleven druk nog een beetje kit uit kan komen.

Na het aanbrengen van de kit maak je je vinger nat met een beetje water met afwasmiddel. Nu strijk je met je vinger over de aangebrachte kitlaag zodat de siliconenkit goed wordt aangedrukt. Heb je tape gebruikt voor het afplakken van de randen dan dien je die zo snel mogelijk na het afwerken te verwijderen. Anders heb je kans dat je de deels opgedroogde kit lostrekt. Laat de kit dan goed uitharden. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de soort kit. Kijk op de verpakking voor de droogtijd. Wanneer na een aantal uren de kitranden volledig zijn uitgehard, is je nieuwe badkamer klaar voor gebruik.