Een tuin met veel planten, bloemen en (kleine) bomen is prachtig en je helpt er de natuur ook mee. Er is gelukkig ook genoeg keuze aan onderhoudsvrije planten, dus je hoeft niet percé groene vingers of veel vrije tijd te hebben. Laat uiteraard ook wat ruimte over voor een mooi terras en/of een tuinhuisje. Bij een kwekerij of tuincentrum in Utrecht kunnen ze je prima adviseren en dan kun je nog jarenlang genieten van bloemetjes en bijtjes.

Lawo Woudenberg
Lawo levert alles voor je droomtuin. Ze is specialist in sierbestrating, tuinhout, schuttingen, zonnedoek, (aluminium) terrasoverkapping, kapschuur, blokhutten, carports, zand, split en grind. In de showroom in Woudenberg kun je alles zelf zien en beoordelen, maar Lawo heeft ook een webshop. Dus altijd handig daar alvast een kijkje te nemen. Niet alles is op voorraad, maar Lawo zorgt ervoor dat de levertijd niet lang is.

Lawowoudenberg.nl
(033) 2862428

Eurofleur
Met een winkeloppervlak van 20.000 vierkante meter is Eurofleur in Leusden verreweg het grootste tuincentrum van Midden-Nederland. Je vindt hier werkelijk alles wat je nodig hebt voor je tuin. Bloemen, planten en (fruit)bomen, houtwerk, sierbestrating, tuinmeubelen, tuingereedschap, tuinverlichting en barbecues. Het assortiment wordt dagelijks vers aangevuld vanuit de bloemen- en plantenveiling in Aalsmeer. Dat betekent goede kwaliteit tegen gunstige prijzen.

Eurofleur.nl
(033) 4347878

De Smidse
Hou je wel van een beetje nostalgie in je tuin, dan is De Smidse in Harmelen een winkel om te onthouden. Je vindt hier allerlei ambachtelijke gesmede tuinmeubels uit eigen smederij en authentieke accessoires zoals klompenrekken. Het metaal van de tuinstoelen wordt gegalvaniseerd en in de door jou gewenste kleur gepoedercoat. Het hardhout van de zitting, arm- en rugleuning wordt vier keer behandeld voor het beste resultaat. En omdat alles met de hand wordt gemaakt kun je voorkeuren doorgeven, bijvoorbeeld geen armleuning, of juist een hogere rugleuning.

Desmidse-harmelen.nl
(0348) 441412

Onlinegroen.nl
Makkelijk je beplanting online bestellen en laten bezorgen, dat kan bij Onlinegroen. Omdat Onlinegroen geen winkel met personeel heeft, kan de beplanting soms wel 50 procent goedkoper zijn dan bij een fysieke winkel. Ze hebben alle soorten en maten grote en hoge struiken als erfafscheiding, bomen en planten. Bestellingen worden door heel Nederland bezorgd (gratis boven € 250,-).

Onlinegroen.nl
(0342) 785307