Sommige materialen zijn extra bijzonder, omdat ze op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Het handwerk maakt ze uniek. Je kunt zelf iets laten maken of laten repareren, maar er zijn ook adressen waar je oude (bouw)materialen kunt kopen.

Vooral mensen met een ouder huis, bijvoorbeeld een jaren 30 woning, zijn vaak op zoek naar authentieke producten die goed passen bij het huis. Maar ook wanneer je een nieuw huis hebt kun je oud en nieuw perfect mixen om een leuke sfeer te creëren. Hieronder hebben we wat leuke adressen in Utrecht voor je neergezet.

Jan van IJken oude bouwmaterialen
Van historische wandtegels en plavuizen tot natuurstenen wastafels, oude dakpannen, marmeren schouwen en wenteltrappen. Bij Jan van IJken oude bouwmaterialen vind je heel veel oude, authentieke en bijzondere bouwmaterialen. Hier kun je nog echt struinen naar mooie vondsten. Dus ga jij voor die ware blikvanger in je huis, dan moet je hier beslist een kijkje nemen. Op de site staat slechts een kleine greep uit het assortiment. Goed om te weten; op zaterdagmiddag is het hier meestal erg druk.

Oudebouwmaterialen.nl
(035) 5389752

Glas in lood Atelier Domstad
Wanneer je de gelukkige eigenaar bent van een jaren dertig woning, heb je te maken met glas in loodramen. Die wil je natuurlijk behouden, uitbreiden of wellicht repareren. Atelier Domstad is gespecialiseerd in zowel restauratie van bestaand glas in lood, als het maken van nieuwe ontwerpen. Tevens kun je er terecht wanneer je glas in lood isolatieglas of voorzetbeglazing wilt laten plaatsen. En wil je echt iets bijzonders? Met behulp van technieken zoals brandschilderen, zandstralen of zeefdrukken kan Glas in lood Atelier Domstad zeer gedetailleerde en realistische voorstellingen in het glas-in-lood integreren, zoals bijvoorbeeld portretten of familiewapens.

Atelierdomstad.nl
(030) 2722111

Piet Jonker
Nog zo’n fijn adres voor historische bouwmaterialen is Piet Jonker in Abcoude. Veertig jaar geleden begon Piet Jonker al met het aanbieden van antieke vloeren zoals: handgemaakte plavuizen en oude marmeren, hardstenen en houten vloeren. En nog steeds vind je hier de mooiste exemplaren, zorgvuldig gesorteerd op materiaal, kleur, leeftijd en kwaliteit. In de loop der jaren is het aanbod onder meer uitgebreid met schouwen, trappen, sanitair en deurbeslag. In eigen atelier maken ze met de hand en op achttiende-eeuwse wijze Oudhollandse witjes; wandtegels met een authentieke uitstraling. Kortom, dit is dé plek als je op zoek bent naar exclusieve antieke bouwmaterialen.

Pietjonker.nl
(0294) 293777

KLUS de bouwkringloop
Hou je van duurzaam en het hergebruiken van materialen. Kijk dan eens bij KLUS, de bouwkringloop van de kringloopwinkel in Amersfoort. Hier worden nieuwe en herbruikbare bouwmaterialen verkocht. Het zijn ingezamelde bouwmaterialen door bedrijven en particulieren. Denk aan wastafels, kranen, een planchet, dakpannen, deuren, bakstenen en laminaat. Het is ook nog eens goed voor je portemonnee!

www.kringloopamersfoortleusden.nl
(033) 4626969