Een tuin met veel planten, bloemen en (kleine) bomen is prachtig en je helpt er de natuur ook mee. Er is gelukkig ook genoeg keuze aan onderhoudsvrije planten, dus je hoeft niet percé groene vingers of veel vrije tijd te hebben. Laat uiteraard ook wat ruimte over voor een mooi terras en/of een tuinhuisje. Bij een kwekerij of tuincentrum in Limburg kunnen ze je prima adviseren en dan kun je nog jarenlang genieten van bloemetjes en bijtjes.

Marcel de Wagt
Deze kwekerij heeft opvallende vaste planten die natuurlijk en ambachtelijk gekweekt zijn. En opvallend is in deze niet alledaags. Dat komt omdat ze de planten hier selecteren op hun positieve eigenschappen voor de tuin en niet direct of ze snel te kweken zijn. Vandaar dat je hier soorten aantreft die niet te vinden zijn via internetverkopers of tuincentra. Leuk om te weten: in het assortiment hebben ze een uitgebreide collectie vuurpijlen (Kniphofia), variërend in kleur, hoogte en bloeitijd. Deze kunnen in vrijwel elke tuin tot hun recht komen.

Opvallendeplanten.nl
(06) 53882166

TuinVariant
Betonnen, keramische of natuursteen tegels, grind en split, gebakken-, natuursteen-, en betonklinkers, schanskorven, voegmaterialen, kunstgras en nog veel meer. Hier tref je een grote keuze in sierbestrating en toebehoren, maar ook planten aan. In de showtuinen krijg je een goede indruk van al dat moois dat mogelijk is voor je tuin. TuinVariant heeft vestigingen in Nederweert, Wessem en Maastricht.

Tuinvariant.nl
(0495) 541044 (Nederweert)

Rudy Wolfs Hoveniersbedrijf
Hoe fijn zou het zijn als je in je eigen tuin een verfrissende duik in het water kunt nemen? En dan heb ik het niet over een met chloor gezuiverd zwembad! Wat dacht je van een ecologische zwemvijver. Helder water, vrij van chemicaliën. Het water wordt namelijk gewoon schoongehouden door planten, dat is nog milieuvriendelijk ook en geeft een pure uitstraling aan je tuin. Rudy Wolfs Hoveniersbedrijf uit Eijsden is gespecialiseerd in de aanleg van dergelijke natuurlijke zwemvijvers. Je kunt bij deze zaak ook terecht voor tuinontwerp, tuinrenovatie en tuinonderhoud. Een fijn compleet adres.

Rudywolfszwemvijver.nl
(043) 4093469

Onlinegroen.nl
Makkelijk je beplanting online bestellen en laten bezorgen, dat kan bij Onlinegroen. Omdat Onlinegroen geen winkel met personeel heeft, kan de beplanting soms wel 50 procent goedkoper zijn dan bij een fysieke winkel. Ze hebben alle soorten en maten grote en hoge struiken als erfafscheiding, bomen en planten. Bestellingen worden door heel Nederland bezorgd (gratis boven € 250,-).

Onlinegroen.nl
(0342) 785307