Een tuin met veel planten, bloemen en (kleine) bomen is prachtig en je helpt er de natuur ook mee. Er is gelukkig ook genoeg keuze aan onderhoudsvrije planten, dus je hoeft niet percé groene vingers of veel vrije tijd te hebben. Laat uiteraard ook wat ruimte over voor een mooi terras en/of een tuinhuisje. Bij een kwekerij of tuincentrum in Gelderland kunnen ze je prima adviseren en dan kun je nog jarenlang genieten van bloemetjes en bijtjes.

De Botterhutte
In de Gelderse Achterhoek ligt Kwekerij en Sfeertuin de Botterhutte. Je kunt er bijzondere planten uit eigen kweek of van andere gerenommeerde kwekerijen aanschaffen. Dat kan overigens ook via de webwinkel, maar een bezoekje aan De Botterhutte is zeker de moeite waard. In de borders zijn de planten, waaronder zeshonderd verschillende zeldzame hosta’s, te bewonderen. Sommige van die planten kun je vrijwel nergens anders vinden. Eigenaresse Gerrie Veenstra is tevens in te schakelen voor tuinontwerp en aanleg.

Debotterhutte.nl
(06) 41454380

The Stone Discounter
(Sier)bestrating, grind, split, opsluitbanden, betonelementen en stapelblokken, maar ook kunstgras. Het assortiment is breed bij familiebedrijf The Stone Discounter in Nunspeet. Wanneer je wilt wordt je geholpen bij het maken van keuze in soort bestrating. En kun je niet goed visualiseren hoe je tuin er nou uit komt te zien met bestrating, dan maken ze gratis een 3D ontwerp voor je. Wil je een bepaalde steen die hier niet voorradig is, dan heb je grote kans dat ze het voor je kunnen bestellen.

Thestonediscounter.nl
(0341) 264240

Rozenkwekerij De Wilde
In de webshop van deze kwekerij kun je lavendel, bollen, knollen, klimplanten, heesters, hagen, tuinbenodigdheden en vooral heel veel rozen kopen. En zeg nou zelf, rozen mogen eigenlijk in geen enkele tuin ontbreken. Een bezoek aan de rozentuin van de kwekerij is een aanrader. Rozenkwekerij De Wilde houdt bovendien door het jaar heen verschillende activiteiten zoals rozen snoeidagen of open rozen dagen, wanneer al die verschillende soorten in bloei staan. Mooi en leerzaam.

Dewilde.nl
(0575) 546810

Onlinegroen.nl
Makkelijk je beplanting online bestellen en laten bezorgen, dat kan bij Onlinegroen. Omdat Onlinegroen geen winkel met personeel heeft, kan de beplanting soms wel 50 procent goedkoper zijn dan bij een fysieke winkel. Ze hebben alle soorten en maten grote en hoge struiken als erfafscheiding, bomen en planten. Bestellingen worden door heel Nederland bezorgd (gratis boven € 250,-).

Onlinegroen.nl
(0342) 785307