Een tuin met veel planten, bloemen en (kleine) bomen is prachtig en je helpt er de natuur ook mee. Er is gelukkig ook genoeg keuze aan onderhoudsvrije planten, dus je hoeft niet percé groene vingers of veel vrije tijd te hebben. Laat uiteraard ook wat ruimte over voor een mooi terras en/of een tuinhuisje. Bij een kwekerij of tuincentrum in Friesland kunnen ze je prima adviseren en dan kun je nog jarenlang genieten van bloemetjes en bijtjes.

Visser Plant
Dit is een boomkwekerij en plantencentrum, gelegen in het ‘groene’ Lippenhuizen, met een groot assortiment uit eigen kwekerij van allerlei bomen, heesters, coniferen, rododendrons, klimplanten, vaste tuinplanten, bodembedekkers en haagplanten. Ontbrekende artikelen kopen ze in bij geselecteerde kwekerijen waardoor je hier altijd uit voorraad een enorm ruime keuze hebt. De medewerkers geven je deskundig advies over plantkeuze, uitleg over het aanplanten en tips over de verzorging.

Visserplant.nl
(0513) 461578

De Triemen
Tuincentrum de Triemen is een kleinschalig tuincentrum in het Friese Triemen gespecialiseerd in eigen gekweekte planten en natuurlijke afscheidingen (denk onder andere aan wilgenmatten, heidematten en kastanje hekwerk). Je bestellingen kunnen desgewenst bij je afgeleverd worden, ze bezorgen ook op de Waddeneilanden. Doordat ze hier jarenlang ervaring hebben in tuinen en plantenkweek, kun je er goed advies krijgen over de juiste standplaats, snoeiwijze en tijdstip, grondverbetering en bemesting. Ook voor tuinontwerp en tuinaanleg zit je bij De Triemen goed.

Detriemen.com
(0511) 441562

Tolsma Sierbestrating
Wil je een tuinpad dat er authentiek en oud uitziet door getrommelde Abbeystones? Of liever een strak aangelegd terras met keramische buitentegels? Voor sierbestrating in allerlei stijlen kun je bij Tolsma in Berlikum terecht. Er is een grote showtuin van 6500 vierkante meter waar al die keuzes te bekijken zijn. Stenen, tegels, grind, split maar ook andere tuinzaken zoals veranda’s, blokhutten, tuinhuizen en speeltoestellen. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en kan ook de aanleg van de bestrating in je tuin uitvoeren.

Tolsmasierbestrating.nl
(0518) 460878

Onlinegroen.nl
Makkelijk je beplanting online bestellen en laten bezorgen, dat kan bij Onlinegroen. Omdat Onlinegroen geen winkel met personeel heeft, kan de beplanting soms wel 50 procent goedkoper zijn dan bij een fysieke winkel. Ze hebben alle soorten en maten grote en hoge struiken als erfafscheiding, bomen en planten. Bestellingen worden door heel Nederland bezorgd (gratis boven € 250,-).

Onlinegroen.nl
(0342) 785307