Sommige materialen zijn extra bijzonder, omdat ze op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Het handwerk maakt ze uniek. Je kunt zelf iets laten maken of laten repareren, maar er zijn ook adressen waar je oude (bouw)materialen kunt kopen.

Vooral mensen met een ouder huis, bijvoorbeeld een jaren 30 woning, zijn vaak op zoek naar authentieke producten die goed passen bij het huis. Maar ook wanneer je een nieuw huis hebt kun je oud en nieuw perfect mixen om een leuke sfeer te creëren. Hieronder hebben we wat leuke adressen in Gelderland voor je neergezet.

Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen
In een voormalige steenfabriek in Doorwerth is nu een enorme voorraad gebruikt hout te vinden. Denk aan wagonplanken, oud eiken wijnpersplanken en hooibergplanken, oud grenen vloeren, balken en meerpalen. Maar ook Oude Hollandse dakpannen en nokvorsten tref je hier aan. In Frank Pouwers zagerij kun je hout op maat laten maken of laten bewerken (bijvoorbeeld borstelen, schaven, zandstralen, vergrijzen of geheel ijzervrij maken).

Frankpouwer.nl
(0488) 455025

Van Baal Materiaalhandel
Zoek je de specifieke jaren 40 stijl van een deur of kozijn? Of wil je gewoon besparen op bouwmaterialen? Bij Van Baal in Herveld heb je keuze uit authentieke materialen variërend van vloerplanken, kozijnen en balken tot pannen, glas in lood, sanitair en hekken. Alles is voornamelijk afkomstig van regionale sloopbedrijven die hun wekelijkse voorraad naar Herveld brengen. Een mooie manier om materialen een tweede leven te geven en zelf te besparen op je verbouwing.

Vanbaal-herveld.nl
(0488) 452231

Van Lagen Glas in Lood
Wanneer je de gelukkige eigenaar bent van een jaren dertig woning, heb je te maken met glas in loodramen. Die wil je natuurlijk behouden, uitbreiden of wellicht repareren. Het kan ook zijn dat je in een nieuw huis glas-in-lood ramen wilt plaatsen, om authentiek en nieuw te mixen. Bij Van Lagen Glas in Lood kun je ruiten bij laten maken, laten repareren of geheel nieuwe ruiten (laten) ontwerpen. Kies je ontwerp, soort techniek en type beglazing en het wordt voor je geregeld.

Vanlagenglasinlood.nl
(06) 10588393

Hoefakker Ambachtelijke Smederij
Droom je van een mooie ijzeren toegangspoort bij je huis? Of een sierlijk hekwerk rondom je tuin? Kijk dan eens bij Hoefakker Ambachtelijke Smederij in Garderen waar Albert Hoefakker het smidsvuur ‘temt’ en elke  denkbare smeedtechniek beheerst. Met behulp van hamer en aambeeld maakt hij de fraaiste voorwerpen. Ornamenten, sierletters op gevels, windrozen, monumentale muurankers, onderstellen voor tafels, hekwerken, trapleuningen en schoorsteenkappen.

Ambachtelijkesmederij.nl
(06) 41916707