Een ervaren stukadoor is een vakman. Hij of zij moet ervoor zorgen dat jouw woning er netjes uit komt te zien. Stucwerk wordt op muren en plafonds aangebracht om deze aantrekkelijke of egaal te maken. Stucwerk kan dienen ter verfraaiing van het interieur en exterieur en dient daarnaast ter bescherming van de materialen die onder het stucwerk aanwezig zijn.

De stuc moet goed zijn aangebracht en niet van de muren en plafonds loslaten. Schakel dus altijd een professional in. Hieronder hebben we een aantal goede adressen in Gelderland neergezet.

Derksen Stukadoors
Dit, reeds tachtig jaar bestaande, familiebedrijf heeft een team van goed geschoolde stukadoors voor al je stucwerk van wanden en plafonds in diverse afwerkingen. Zelfs parelpleister behoort tot de mogelijkheden (stucwerk waarin parelmoer verwerkt zit voor een extra mooie glans). Maar de specialiteit van Derksen ligt in het nieuw aanbrengen of restaureren van lijstwerk, plinten, rozetten en ornamenten. Daarbij kun je kiezen uit verschillende stijlen: van modern tot klassiek en van landelijk tot barok. Indien gewenst saust Derksen Stukadoors lijstwerk, plinten, rozetten en ornamenten in een door jou gekozen kleur.

Derksenstukadoors.nl
(026) 4721754

Ecowonen
Ecowonen uit Zutpen kiest voor bio-ecologisch afwerken met natuurlijke materialen zoals leem en kalk. Eigenaar Peter Hemert zegt: “Het is beter voor je gezondheid. Bovendien bezitten natuurlijke materialen een onovertroffen schoonheid.” Ecowonen heeft zich al sinds 1997 gespecialiseerd in deze materialen. Ze kunnen leem wel op vijftig verschillende manieren afwerken: ruig, als stucco, gesponsd, heel erg glad of met patronen erin. En met kleuren als Iquitos Groen en Dover Wit, of Kolumba Grau en Alt Weiss, krijg je een bijzonder en eigentijds resultaat.

Ecowonen.net
(06)15429978

Robin de Greef Stucadoorsbedrijf
Bij Robin kun je terecht voor bijna alle soorten stucwerk en de laatste jaren legt hij zich steeds meer toe op renovaties, restauraties en verbouwingen met natuurproducten zoals leemstuc en beton cire. Hij werkt graag aan de finishing touch van woningen, zoals hij het zelf noemt. En dat is dan zowel het vakkundig aanbrengen van stucwerk alsook het geven van advies. Het eindresultaat moet volgens de Greef altijd strak zijn, binnen de gestelde termijn en tegen een schappelijke prijs.

Stukadoorzutphen.nl
(06) 34040942

Stukadoorsbedrijf Gelderland
Stukadoorsbedrijf Gelderland is een familiebedrijf dat zich volgens eigen zeggen richt op het maken van ongewoon fraai stucwerk. Want dat is wat de stukadoors van Stukadoorsbedrijf Gelderland beweegt. Specialiteit is de restauratie van monumentale panden, maar ook voor binnen- en buiten stukadoorswerk van woningen hebben deze stukadoors een ruime keuze aan prachtige wand- en plafondafwerkingen.

Stukadoorsbedrijfgelderland.nl
(026) 3334768