Het dak kan op ontzettend veel manieren extra functioneel worden. Zo kun je er bijvoorbeeld zonnepalen, een dakkapel en sedumplanten op plaatsen. Vergeet ook niet dat het dak voor een groot deel de uitstraling van je huis bepaald. Een rieten kap geeft je huis een compleet andere look dan een pannen dak. In Limburg heb je voor elk aspect goede adressen.

Pinckers dakkapellen
Van de stoffige zolder een mooie lichte ruimte maken met een dakkapel. Of je huis vergroten met een dakopbouw. Het zijn aanpassingen en investeringen die zichzelf terugverdienen. Zowel in je woonplezier als in een eventuele latere verkoop. Bij Pinckers in Landgraaf maken ze de dakkapellen op maat helemaal naar je wens. Je kunt de kleur, vorm van het dak, verdeling van de ramen en materiaalkeuze bepalen. Hout, kunststof, zink of polyester. Wil je strak met grote ramen, of liever nostalgisch met roeden in de ramen of glas in lood? Bespreek het met Pinckers of neem een kijkje in de showroom.

Pinckersdakkapellen.nl
(045) 5111027

Petec Solar
Dit is een bedrijf in Geleen dat je een totaalpakket levert op gebied van zonne-energie, namelijk advies, engineering, installatie en service. Persoonlijk contact staat voorop bij Petec Solar en ze leveren uitsluitend A-merken, zoals LG, Bisol, DMEGC Solar, Q Cells, Ja Solar en Panasonic. En omvormers van onder meer Growatt en Omnik. Petec Solar heeft namelijk als uitgangspunt dat een zonnepaneelinstallatie met gemak vijfentwintig jaar moet functioneren.

Petecsolar.com
(085) 8228270

Dakdekkersbedrijf Giesen
Dakdekkersbedrijf Giesen uit Venlo bestaat uit vader en zoon. Je kunt ze inschakelen voor het leveren en aanbrengen van dakpannen, leien en dakplaten en zinken, loden en koperen dakgoten en hemelwaterafvoersystemen. Ook voor de renovatie van bestaande daken zijn ze inzetbaar. De heren werken netjes en maken alleen gebruik van kwaliteitsproducten van merken als Monier en Lauwmans.

Dakdekkersbedrijfgiesen.nl
(06) 48409255

Sedumexpert
Sedumexpert geeft je alle informatie die je nodig hebt voor het zelf aanleggen of het door Sedumexpert laten aanleggen van een sedumdak. Zo kun je er verschillende soorten sedumplanten kopen die allemaal een andere bloeitijd hebben. Op die manier staat je dak van april tot laat in het najaar in volle bloei en heeft het elke maand een andere uitstraling. Via de webshop kun je alle benodigdheden aanschaffen zoals sedummatten, sedumstekken, sedumpakketten voor platte of schuine daken en grind. Ook als je kiest voor een sedumdak in combinatie met zonnepanelen, kun je bij de Sedumexpert terecht.

Sedumexpert.nl
(033) 2778020