Het dak kan op ontzettend veel manieren extra functioneel worden. Zo kun je er bijvoorbeeld zonnepalen, een dakkapel en sedumplanten op plaatsen. Vergeet ook niet dat het dak voor een groot deel de uitstraling van je huis bepaald. Een rieten kap geeft je huis een compleet andere look dan een pannen dak. In Friesland heb je voor elk aspect goede adressen.

Ruiter Dakkapellen
Van de stoffige zolder een mooie lichte ruimte maken met een dakkapel. Of je huis vergroten met een dakopbouw. Het zijn aanpassingen en investeringen die zichzelf terugverdienen. Zowel in je woonplezier als in een eventuele latere verkoop. Vind je het toch wel een ingrijpende klus en wil je weten hoe zoiets er nou uitziet? Bij Ruiter Dakkapellen ben je welkom in de showroom. Deze is gevestigd in Leeuwarden. Daar kun je ervaren wat een dakkapel met een ruimte doet. Je vindt er diverse dakkapel merken en types op ware grootte en een breed assortiment aan opties en accessoires.

Ruiterdakkapellen.nl
(058) 2801524

Jelle Batema erkend rietdekkersbedrijf
Is het rieten dak van je woning aan vervanging toe? Of heeft het onderhoud nodig? Wil je een compleet nieuw rieten dak aan laten leggen? Dan kun je bij Rietdekkersbedrijf Jelle Batema in Sumar terecht. Het is het enige rietdekkersbedrijf in Nederland dat TÜV gecertificeerd is. Behalve rietdekken maken ze hier in eigen atelier ook traditionele streekgerichte uilenborden van kunststof, die niet van de oude houten te onderscheiden zijn. Je kunt ze laten voorzien van een eigen ontwerp, logo of familiewapen. De plaatsing van het bord doet Jelle Batema ook voor je.

Jellebatema.nl
(0512) 372631

Awizon
Bij Awizon leveren en installeren ze zonnepanelen van hoge kwaliteit, zodat de panelen ook daadwerkelijk dertig jaar meegaan om optimaal renderend te kunnen zijn. Ze werken met merken als: LG, QCells. Sunpower en Solarwatt. Awizon biedt, naast het totaalpakket van monteren en installeren, ook een ‘doe-het-samen pakket’ aan: een combinatie van zelf monteren en gebruik maken van de expertise van het personeel van Awizon. Je monteert zelf de panelen op je dak, de omvormer aan de wand en je legt de bekabeling klaar. Een monteur van Awizon sluit vervolgens het systeem bij je aan en stelt het in bedrijf.

Awizon.nl
(0512) 363031

Sedumexpert
Sedumexpert geeft je alle informatie die je nodig hebt voor het zelf aanleggen of het door Sedumexpert laten aanleggen van een sedumdak. Zo kun je er verschillende soorten sedumplanten kopen die allemaal een andere bloeitijd hebben. Op die manier staat je dak van april tot laat in het najaar in volle bloei en heeft het elke maand een andere uitstraling. Via de webshop kun je alle benodigdheden aanschaffen zoals sedummatten, sedumstekken, sedumpakketten voor platte of schuine daken en grind. Ook als je kiest voor een sedumdak in combinatie met zonnepanelen, kun je bij de Sedumexpert terecht.

Sedumexpert.nl
(033) 2778020