Het dak kan op ontzettend veel manieren extra functioneel worden. Zo kun je er bijvoorbeeld zonnepalen, een dakkapel en sedumplanten op plaatsen. Vergeet ook niet dat het dak voor een groot deel de uitstraling van je huis bepaald. Een rieten kap geeft je huis een compleet andere look dan een pannen dak. In Drenthe heb je voor elk aspect goede adressen.

Bremer Dakkapellen
Van de stoffige zolder een mooie lichte ruimte maken met een dakkapel. Of je huis vergroten met een dakopbouw. Het zijn aanpassingen en investeringen die zichzelf terugverdienen. Zowel in je woonplezier als in een eventuele latere verkoop. Vind je het toch wel een ingrijpende klus en wil je weten hoe zoiets er nou uitziet? Bij Bremer Dakkapellen in Hollandscheveld ben je van harte welkom voor advies en uitleg.

Bremerdakkapellen.nl
(0528) 343777

Rietdekkersbedrijf Aasman
Is het rieten dak van je woning aan vervanging toe? Of heeft het onderhoud nodig? Dan kun je bij Rietdekkersbedrijf Aasman in Zwinderen terecht. Ze zijn kundig in het aanbinden en vlechtwerk, het nieuw leggen of onderhouden van een rieten dak en het repareren en renoveren van riet gedekte daken. Kortom, een totaaladres voor je rieten dak.

Rietdekkersbedrijfaasman.nl
(06) 41303650

Solar Drenthe
Bij Solar Drenthe uit Beilen kun je terecht voor advies, levering en plaatsing van zonnepanelen en omvormers. Merken die ze voeren zijn onder meer LG, JASolar, Suntech en Solar Frontier. Ze bieden een op maat pakket, want ieder dak is weer anders en ieder verbruik ook. Zij maken een rendementsberekening voor je waarin ze er rekening mee houden dat de omvormer gedurende de exploitatieperiode (die is vijfentwintig jaar) een keer vervangen moet worden. De zonnepanelen zelf gaan daarentegen bij Solar Drenthe langer mee dan de beoogde vijfentwintig jaar.

Solar-drenthe.nl
(06) 16585861

Sedumexpert
Sedumexpert geeft je alle informatie die je nodig hebt voor het zelf aanleggen of het door Sedumexpert laten aanleggen van een sedumdak. Zo kun je er verschillende soorten sedumplanten kopen die allemaal een andere bloeitijd hebben. Op die manier staat je dak van april tot laat in het najaar in volle bloei en heeft het elke maand een andere uitstraling. Via de webshop kun je alle benodigdheden aanschaffen zoals sedummatten, sedumstekken, sedumpakketten voor platte of schuine daken en grind. Ook als je kiest voor een sedumdak in combinatie met zonnepanelen, kun je bij de Sedumexpert terecht.

Sedumexpert.nl
(033) 2778020