Een tuin met veel planten, bloemen en (kleine) bomen is prachtig en je helpt er de natuur ook mee. Er is gelukkig ook genoeg keuze aan onderhoudsvrije planten, dus je hoeft niet percé groene vingers of veel vrije tijd te hebben. Laat uiteraard ook wat ruimte over voor een mooi terras en/of een tuinhuisje. Bij een kwekerij of tuincentrum in Drenthe kunnen ze je prima adviseren en dan kun je nog jarenlang genieten van bloemetjes en bijtjes.

Kwekerij De Hunne
Dit is nog een ouderwets kleine kwekerij, zoals ze zelf zeggen. Je treft hier vaste planten, struiken, siergras, fruitbomen en kruidenplanten. Ze kweken zo’n 85% van de planten zelf en kunnen daarom kwaliteit garanderen tegen schappelijke prijzen. Bij deze kwekerij wordt geen bestrijdingsmiddel gebruikt en kweken ze enkel met organisch mest. Je kunt de kwekerij in Hooghalen van dinsdag tot en met zaterdag bezoeken.

Kwekerijdehunne.nl
(06) 22065171

Kwekerij Klein
Deze kwekerij is allesbehalve een commercieel tuincentrum, dus wat dat betreft misschien Klein te noemen. Er zijn hier geen voorzieningen zoals een toilet of grand café, maar je krijgt er wel kundig advies en vindt er heel veel planten, bloemen, bomen, bosplantsoen en tuinbenodigdheden. Groots in aanbod, kwaliteit en service. Alle bomen en planten worden in deze kwekerij met liefde verzorgd en dat merk je aan alles. Je kunt ook terecht in de webshop waar na aankoop je bestelling bij je thuis bezorgd wordt.

Kwekerijklein.nl
(06) 53613984

Zwaagstra Sierbestrating
Van bungalow tot tussenwoning, van boerderij tot kasteel of van landhuis tot etagewoning, bij Zwaagstra Sierbestrating vind je de bestrating of tuinelementen die bij je woonomgeving passen. Want dat ze voor elke stijl en voor elk budget een passende oplossing op het gebied van sierbestrating moeten kunnen leveren, vinden ze bij Zwaagstra in Hoogeveen belangrijk. In de grote showtuin en showroom kun je meer dan duizend producten bekijken. Daar zit vast iets voor jou bij.

Zwaagstra.nl
(0528) 23256

Onlinegroen.nl
Makkelijk je beplanting online bestellen en laten bezorgen, dat kan bij Onlinegroen. Omdat Onlinegroen geen winkel met personeel heeft, kan de beplanting soms wel 50 procent goedkoper zijn dan bij een fysieke winkel. Ze hebben alle soorten en maten grote en hoge struiken als erfafscheiding, bomen en planten. Bestellingen worden door heel Nederland bezorgd (gratis boven € 250,-).

Onlinegroen.nl
(0342) 785307