Een ervaren stukadoor is een vakman. Hij of zij moet ervoor zorgen dat jouw woning er netjes uit komt te zien. Stucwerk wordt op muren en plafonds aangebracht om deze aantrekkelijke of egaal te maken. Stucwerk kan dienen ter verfraaiing van het interieur en exterieur en dient daarnaast ter bescherming van de materialen die onder het stucwerk aanwezig zijn.

De stuc moet goed zijn aangebracht en niet van de muren en plafonds loslaten. Schakel dus altijd een professional in. Hieronder hebben we een aantal goede adressen in Overijssel neergezet.

Han Mengerink Stukadoorsbedrijf
Wil je leemstuc, Italiaans marmer pleister, stucco, granietpleister of gewoon een sausklare wand? Wil je die dan ook nog af laten werken met parelmoerverf, leemverf, kaleiverf, glitterverf of kalkverf? Het kan allemaal bij Han Mengerink uit het Overijsselse Hasselt (gemeente Zwartewaterland). Stucwerk en sauswerk in allerlei verschillende afwerkingen en soorten zijn mogelijk. Dat kan voor de renovatie van je complete woning zijn, of enkel voor het geven van een betonlook aan je schouw.

Hanmengerink.nl
(06) 21881199

Marlon Tieman Stukadoorsbedrijf
Bij dit stukadoorsbedrijf heb je de keuze uit een groot aantal mogelijkheden en varianten van stucwerk. Denk bijvoorbeeld aan fijne barokstuc, glad stucwerk, granol (sierpleister), spachtelputz, Italiaans intonantico (geeft een wat nostalgische uitstraling die luxe aandoet), diverse varianten marmerstuk alsook verschillende soorten leemstuc. Ook het verwijderen van oud stucwerk, het laten schilderen van nieuw stucwerk en het opzetten van buitenstucwerk tegen gevels behoort tot de standaard diensten. In de showroom van Tieman kun je alle afwerkingen in het groot bekijken.

Stukadoorsbedrijftieman.nl
(06) 25540623

Ecowonen
Ecowonen uit Zutpen -die tevens in Overijssel werkzaam is- kiest voor bio-ecologisch afwerken met natuurlijke materialen zoals leem en kalk. Eigenaar Peter Hemert zegt: “Het is beter voor je gezondheid. Bovendien bezitten natuurlijke materialen een onovertroffen schoonheid.” Ecowonen heeft zich al sinds 1997 gespecialiseerd in deze materialen. Ze kunnen leem wel op vijftig verschillende manieren afwerken: ruig, als stucco, gesponsd, heel erg glad of met patronen erin. En met kleuren als Iquitos Groen en Dover Wit, of Kolumba Grau en Alt Weiss, krijg je een bijzonder en eigentijds resultaat.

Ecowonen.net
(06)15429978

Hofsink Stukadoors & Afbouwbedrijf
Al vijfentwintig jaar in het vak en uitgegroeid van eenmanszaak tot bedrijf met zeven vaste professionele stukadoors. Hofsink uit Hardenberg levert diverse soorten stukwerk, zoals: sierpleister, betonstuc (Beal Mortex), buitenstucwerk, lijsten en ornamenten, traditioneel schuurwerk, spackwerk (Brander Crystal spack) en gipsspuiten. Hier krijg je vakwerk onder de NOA afbouw garantie.

Hofsink-stukadoors.nl
(0523) 637555