Sommige materialen zijn extra bijzonder, omdat ze op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Het handwerk maakt ze uniek. Je kunt zelf iets laten maken of laten repareren, maar er zijn ook adressen waar je oude (bouw)materialen kunt kopen.

Vooral mensen met een ouder huis, bijvoorbeeld een jaren 30 woning, zijn vaak op zoek naar authentieke producten die goed passen bij het huis. Maar ook wanneer je een nieuw huis hebt kun je oud en nieuw perfect mixen om een leuke sfeer te creëren. Hieronder hebben we wat leuke adressen in Overijssel voor je neergezet.

Smederij Sven de Lang
Droom je van een mooie ijzeren toegangspoort bij je huis? Of een sierlijk hekwerk rondom je tuin? Kijk dan eens bij Smederij Sven de Lang in Kampen. Hij maakt ambachtelijk smeedwerk, zowel traditioneel als hedendaags, voor binnen en buiten. Deze smid restaureert, herstelt en vernieuwt alle soorten smeedwerk op historisch verantwoorde wijze. En of je nou een spectaculair hekwerk wilt of een eenvoudig ‘geheng’ voor een gerestaureerde boerenschuur, Sven maakt het met liefde.

Svendelang.nl
(06) 47662247

Magies Glas
Wanneer je de gelukkige eigenaar bent van een jaren dertig woning, heb je te maken met glas in loodramen. Die wil je natuurlijk behouden, uitbreiden of wellicht repareren. Het kan ook zijn dat je in een nieuw huis glas-in-lood ramen wilt plaatsen, om authentiek en nieuw te mixen. Bij Magies Glas in Raalte kun je nieuw glas in lood laten maken of oude laten restaureren. Tevens kun je bij haar terecht voor glaskunst en workshops.

Magiesglas.nl
(06) 20838651

Historisch Bouwmateriaal
Gelegen in Hengelo op een prachtig historisch erf op het landgoed Twickel, kun je hier terecht voor oude bouwmaterialen die voornamelijk afkomstig zijn uit slooppanden in Oost Nederland. Sla je slag met oude dakpannen, gebikte stenen, eiken balken en gebinten, oud smeedijzeren bouwbeslag, (natuursteen) tegels, estriken, oud hout en paneeldeuren.

Historischbouwmateriaal.nl
(06) 55793787

Twenteklinker
Ben je op zoek naar oude gebruikte bestratingsmaterialen, dan zou je eens bij Twenteklinker in Tubbergen kunnen kijken. Je vindt er bijvoorbeeld oud gebakken klinkers, gebruikte betonklinkers en oude natuursteenkeien. Het geeft je oprit, tuinpad, woning of schuur een authentieke uitstraling, en tegelijkertijd ben je duurzaam bezig door het hergebruik van deze materialen. Dat is mooi meegenomen dus.

Twenteklinker.nl
(0546) 621895