Wees eerlijk, een nieuwe kledingkast uitzoeken is nog niet zo’n gemakkelijke opgave als je aanvankelijk misschien had gedacht. De kast moet praktisch zijn en ook nog passen in je slaapkamerinterieur. Oh, en had je al nagedacht of je een open of dichte kledingkast met schuifdeuren wilt? En kies je voor een standaardmaat of wil je liever zelf jouw droomkledingkast samenstellen?

Je lees het goed. Er moeten nogal wat keuzes gemaakt worden en in dit artikel helpen we jou alvast een eindje op weg. Benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder om daar achter te komen!

1. Standaardmaat of toch een kledingkast op maat?

Laten we beginnen bij het belangrijkste deel: het formaat van de kast. En dan hebben we het specifiek over een standaardmaat of een kast geheel op maat laten maken met een indeling die voor jou werkt. Toegegeven, een kast op maat samenstellen kost meer geld, maar je kunt het uiterlijk, het formaat én de indeling van de kast zelf bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het optimaal benutten van de volledige ruimte door een droomkast van vloer tot plafond, of misschien wil je wel een TV-nis of extra deurtjes. Met een kast op maat krijg je dus uiteindelijk meer voor je geld en dat is ook veel waard, toch?

2. Opgeruimd staat netjes!

De primaire functie van een kledingkast is om kleding en accessoires op te bergen. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Bedenk daarom van tevoren wat je in de kast wilt plaatsen en hoeveel opbergruimte je daadwerkelijk nodig hebt. Categoriseer je kleding en vergeet de accessoires niet, ook zij verdienen een plekje in de kast. Vind je het belangrijk dat bepaalde kledingstukken opgehangen kunnen worden om te voorkomen dat ze gaan kreuken? In dat geval komt een hangruimte met garderobestangen wel van pas! Laden op ooghoogte zijn ook erg prettig om sokken, ondergoed en accessoires in op te bergen.

3. Openslaande deuren of schuifdeuren?

Laten we maar met de deur in huis vallen: Wat voor deuren moet de kledingkast krijgen? De goedkoopste keuze zijn de openslaande deuren, maar dat voordeel weegt eigenlijk niet op tegen de voordelen van een kast met schuifdeuren. Je bespaart namelijk ontzettend veel ruimte, omdat de deuren niet openslaan. Dat maakt deze type kast bij uitstek geschikt voor kleine of smalle kamers. Succes!