Vitrinekasten zijn er in vele verschillende soorten, maten en materialen. Van een houten landelijke vitrinekast tot een metalen industriële vitrinekast: de keuze is reuze! Een vitrinekast komt daardoor in veel ruimtes uitstekend tot haar recht. In dit artikel lees je alles over de meerwaarde van een vitrinekast in jouw interieur. 

Tentoonstellen van je mooiste spullen

Alhoewel vitrinekasten lange tijd een ietwat suffig imago hadden, kan een eigentijdse vitrinekast zomaar één van de meest geliefde meubelstukken uit je interieur worden. Het voordeel van een vitrinekast is namelijk dat je er je persoonlijke spullen in tentoon kan stellen. Als er een kast geschikt is voor het showen van je mooiste, meest waardevolle accessoires, reissouvenirs, verzamelingen of gewonnen (sport)prijzen, dan is het wel een vitrinekast.

Een multifunctioneel meubelstuk

Wil je ook minder mooie items in je kast bewaren, zoals speelgoed van de kinderen of je administratie? Ook dat is mogelijk. Er zijn namelijk veel vitrinekasten verkrijgbaar die deels uit lades en deuren bestaan, maar ook deels uit glas. Zo kun je je favoriete spullen in de schijnwerpers zetten en de minder mooie verstoppen achter gesloten deuren of lades. Dit maakt de vitrinekast multifunctioneel.

Zowel stijlvol als praktisch

Extra opbergruimte is natuurlijk altijd praktisch, maar als dit er ook nog eens stijlvol uit kan zien is het feest pas echt compleet. Met een vitrinekast creëer je deze win-win situatie. Bijkomend voordeel: door je meest dierbare schatten achter glas tentoon te stellen hoef je ze niet wekelijks af te stoffen. Bovendien blijven ze zo ook nog eens eenvoudig buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Toepasbaar binnen iedere woonstijl

Vitrinekasten zijn er vanzelfsprekend in allerlei soorten, maten en materialen. Er zijn hoge en lage vitrinekasten, brede en smalle vitrinekasten. Vitrinekasten van hout of metaal. Met hoge glazen deuren of zelfs voorzien van lades. Zo is een vitrinekast toepasbaar in iedere (woon)kamer en aan te sluiten op elke woonstijl. Reden te meer dus om een vitrinekast in huis te halen, een prominente plek te geven en mooi in te richten.