Om nare geurtjes en vochtproblemen tegen te gaan, is goede ventilatie in de badkamer essentieel. Ook kan er door slechte ventilatie schimmel ontstaan, iets waar niemand op zit te wachten. Daarom: zorg voor een goede badkamer ventilatie!

Badkamerventilators

Met behulp van een badkamerventilator, kunnen vreemde geuren, vochtproblemen en schimmel in de badkamer worden tegengegaan. Een badkamerventilator zorgt er namelijk voor dat vochtige lucht wordt afgevoerd, waardoor er minder condens is en daardoor minder schimmel. Wanneer je schimmelplekken behandelt zonder een goede badkamer ventilatie, komt de schimmel na een tijdje weer terug. Dat maakt dat het erg handig is om een badkamerventilator te hebben. Badkamerventilators heb je in verschillende soorten. Een standaard badkamerventilator heeft als enige optie dat je deze aan en uit kunt zetten. Een badkamerventilator met timer start wanneer je de badkamer in komt, en stopt weer enkele minuten na het verlaten van de badkamer. Tot slot is er ook nog de badkamerventilator met hygrostaat, dit is een wat luxere versie en deze gaat automatisch aan wanneer de luchtvochtigheid in de badkamer te hoog wordt.

Zo zorg je voor een beter badkamer milieu

Naast een badkamerventilator, zijn er meer manieren om condens en schimmel in de badkamer te verminderen. Zo is het slim om na het douchen of het nemen van een bad, de wanden, spiegels en vloeren goed te drogen met bijvoorbeeld een handdoek. Laat geen natte handdoeken achter, want deze zorgen voor een hogere luchtvochtigheid. Heb je een badkamerventilator? Maak deze dan regelmatig goed schoon, zodat deze goed blijft werken. De badkamerventilator kan het beste worden geplaatst op de plek waar je het meeste last hebt van vocht. Denk dan aan boven het bad of de douche. Wanneer je een raam hebt in de badkamer, is het een logische gedachte om deze regelmatig open te zetten voor een betere ventilatie. Als het buiten warm is, kan dit prima. Maar is het koud buiten? Dan is het niet slim om het raam regelmatig open te zetten. Koude lucht neemt niet veel vocht op, waardoor het vochtprobleem niet wordt verholpen. Daarnaast is een open raam niet voldoende om schimmels in de badkamer tegen te gaan.