Ze worden nog wel eens vergeten, de plinten. Want het is zo’n afwerkingsklusje dat makkelijk uitgesteld wordt. Toch zijn ze onmisbaar bij het afwerken van de vloer. Plinten beschermen het laagste gedeelte van de wand bij stofzuigen of dweilen. Bovendien geven mooie plinten ook een extra mooie uitstraling aan je vloer en interieur. Het is dus een echte finishing touch.

Je hebt hoge en lage plinten. Welke je wilt is afhankelijk van je smaak. Ook met de kleur van plinten kun je alle kanten op. Combineer je de kleur met de kleur van de vloer? Of neem je liever een witte plint bij een houtkleurige vloer? Dan heb je nog keuze tussen plakplinten, muurplinten en overzetplinten. Plakplinten, ook platte plinten genoemd, zijn met een zelfklevende strook makkelijk te bevestigen. Muurplinten bevestig je met plintpluggen, en wanneer je kabels netjes weg wilt werken gebruik je overzetplinten. Die laten een beetje ruimte open tussen muur en plint, waartussen je de kabels kwijt kunt.

Als je een gietvloer hebt, kun je ervoor kiezen de plinten achterwege te laten. Als het goed is sluit de gietvloer namelijk naadloos aan op de muur.

De foto’s laten plinten zien van Mooieplinten.nl