Een tuin met veel planten, bloemen en (kleine) bomen is prachtig en je helpt er de natuur ook mee. Er is gelukkig ook genoeg keuze aan onderhoudsvrije planten, dus je hoeft niet percé groene vingers of veel vrije tijd te hebben. Laat uiteraard ook wat ruimte over voor een mooi terras en/of een tuinhuisje. Bij een kwekerij of tuincentrum in Overijssel kunnen ze je prima adviseren en dan kun je nog jarenlang genieten van bloemetjes en bijtjes.

Fahner Vaste Planten
Dit is een kwekerij van vaste planten (meer dan 1400 soorten) met een prachtige showtuin waar je al die planten kunt bewonderen en gelijk kunt zien of ze in de schaduw of juist in de zon het best tot hun recht komen. Allemaal voorzien van naamplaatje, en in de kwekerij op alfabetische volgorde gesorteerd, dus dat scheelt weer zoekwerk. Je vindt hier ook de niet zo standaard planten, voor wie wat meer wil dan een doorsnee beplanting uit een regulier tuincentrum.

Fahner-vasteplanten.nl
(074) 2773634

Jopie’s Groene Wereld
Aan de rand van het Vechtdalgebied in Dalfsen ligt Jopie’s Groene Wereld, een tuincentrum met een grote variatie in vaste en eenjarige planten en bomen. Daarbij zit een tuinwinkel met tuinbenodigdheden en tuindecoratie. Op het 4,5 hectare grote terrein zijn diverse modeltuinen aangelegd. Wandelend tussen de bomen en planten krijg je een goede indruk van de mogelijkheden voor je tuin, het tuinontwerp, de bestrating en beplanting. En kom je er zelf niet uit? Bij Jopie’s Groene Wereld kun je ook terecht voor advies of tuinontwerp- en aanleg.

Jopiesgroenewereld.nl
(0529) 431620

Alpha Sierbestrating Twente
Dit bedrijf is gespecialiseerd in alle soorten sierbestrating. Daarnaast vind je hier tuinhout, tuinhuisjes, tuinverlichting, vijvers, sierhekwerk, tuinornamenten, speeltoestellen en trampolines. Dit alles is te zien in een grote showtuin in Enter zodat je verschillende stijlen sierbestrating, tuinhout en andere accessoires goed kunt bekijken. Ben je er al uit? Dan kun je ook gewoon online bestellen.

Alphasierbestrating.nl
(0547) 380685

Onlinegroen.nl
Makkelijk je beplanting online bestellen en laten bezorgen, dat kan bij Onlinegroen. Omdat Onlinegroen geen winkel met personeel heeft, kan de beplanting soms wel 50 procent goedkoper zijn dan bij een fysieke winkel. Ze hebben alle soorten en maten grote en hoge struiken als erfafscheiding, bomen en planten. Bestellingen worden door heel Nederland bezorgd (gratis boven € 250,-).

Onlinegroen.nl
(0342) 785307