Een tuin met veel planten, bloemen en (kleine) bomen is prachtig en je helpt er de natuur ook mee. Er is gelukkig ook genoeg keuze aan onderhoudsvrije planten, dus je hoeft niet percé groene vingers of veel vrije tijd te hebben. Laat uiteraard ook wat ruimte over voor een mooi terras en/of een tuinhuisje. Bij een kwekerij of tuincentrum in Noord-Brabant kunnen ze je prima adviseren en dan kun je nog jarenlang genieten van bloemetjes en bijtjes.

De Evenaar Exotisch Tuincentrum
Snel een paar planten kopen zit er hier niet in. Bij De Evenaar ben je wel wat uurtjes zoet, want het is een bijzonder tuincentrum. Een beleveniswinkel zoals ze het zelf noemen; een ontdekkingsreis waar je voor even in een andere wereld bent. Je kunt er dan ook veel inspiratie voor je eigen tuin opdoen, en onder meer palmen of bamboe kopen en tuinmeubelen en verlichting om van je eigen tuin ook een exotische plek te maken. Laat je verrassen.

Evenaar.com
(076) 5031660

De Groene Loods
In een landelijke omgeving in Roosendaal ligt tuincentrum De Groene Loods met perk- en kuipplanten, vaste planten, leibomen, mediterrane bomen en struiken en buxus (maar ook vervangers voor de door buxusmot geplaagde plant zoals Japanse kardinaalsmuts en Japanse hulst). Eigenaren Carlo en Monique focussen zich op tuin- en kamerplanten waardoor ze grootschalig inkopen en tegen groothandelprijzen verkopen. Gunstig toch! Het is een fijn adres om op je gemak rond te kijken en te shoppen voor je tuin en/of terras. Natuurlijk vind je hier ook allerlei manden, potten en decoratie-artikelen.

De-groene-loods.nl
(0165) 328000

Jacobs Sierbestrating
Jacobs sierbestrating in Rijsbergen voert alle bestratingswerkzaamheden, inclusief voorbereidende grond- en rioleringswerken, zelf uit. Maar wil je als doe-het-zelver professioneel te werk gaan dan kan dat ook. Want bij aankoop van bestratingsmaterialen bij Jacobs, kun je gratis gebruik maken van apparatuur als trillers, knippers en aanhangers. Tevens behoort het huren van containers voor afvoer van grond, puin en snoeiafval tot de mogelijkheden. Voor ideeën is de showtuin een aanrader. Die is maar liefst 3500 vierkante meter groot met fraaie showtuinen op het gebied van sierbestrating.

Jacobssierbestrating.nl
(076) 5962060

Onlinegroen.nl
Makkelijk je beplanting online bestellen en laten bezorgen, dat kan bij Onlinegroen. Omdat Onlinegroen geen winkel met personeel heeft, kan de beplanting soms wel 50 procent goedkoper zijn dan bij een fysieke winkel. Ze hebben alle soorten en maten grote en hoge struiken als erfafscheiding, bomen en planten. Bestellingen worden door heel Nederland bezorgd (gratis boven € 250,-).

Onlinegroen.nl
(0342) 785307