Sommige materialen zijn extra bijzonder, omdat ze op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Het handwerk maakt ze uniek. Je kunt zelf iets laten maken of laten repareren, maar er zijn ook adressen waar je oude (bouw)materialen kunt kopen.

’t Achterhuis historische bouwmaterialen
Antieke, oude en eigentijdse bouwmaterialen vind je gegarandeerd bij ’t Achterhuis in Udenhout. Op 25.000 vierkante meter terrein staan ateliers, showrooms, parktuinen en expedities vol met juweeltjes om je huis of tuin mee te verbouwen of verfraaien. Hier kun je op zoek naar die authentieke tegel- of houtvloer, schouw, paneeldeur, trap, hekwerk, wasbak, keukenbladen of radiators. En ja, teveel om op te noemen eigenlijk.

Achterhuis.nl
(013) 5111649

Glas in Lood Tilburg
Wanneer je de gelukkige eigenaar bent van een jaren dertig woning, heb je te maken met glas in loodramen. Die wil je natuurlijk behouden, uitbreiden of wellicht repareren. Het kan ook zijn dat je in een nieuw huis glas-in-lood ramen wilt plaatsen, om authentiek en nieuw te mixen. Bij Glas in Lood Tilburg kun je ruiten bij laten maken, laten repareren of geheel nieuwe ruiten (laten) ontwerpen. Je kunt het lood er standaard (blinkend) of gepatineerd laten uitvoeren.

Glasinlood-tilburg.nl
(06) 10311030

Eric Cooijmans Siersmid
Droom je van een mooie ijzeren toegangspoort bij je huis? Of een sierlijk hekwerk rondom je tuin? Een ambachtelijk gesmede schoorsteenkap om je huis nog meer stijl te geven? Kijk dan eens bij Eric Cooijmans Siersmid in Rucphen. Hij is gespecialiseerd in ambachtelijke metaalbewerking. Maar ook voor montage, onderhoud, reparatie en restauratie kun je hier terecht.

Ericcooijmans.nl
(0165) 536233

Het Oude Huis
Wil je porselein of bakeliet schakelmateriaal, echt antieke vloertegels, een jaren 20 radiator, een gietijzeren schouw of open haard of misschien wel een antieke gebloemde wc-pot? Ga dan beslist eens struinen bij Het Oude Huis Antieke Interieurbouwmaterialen in Bergen op Zoom. Het is een schatkamer voor liefhebbers van historische bouwmaterialen en interieuritems. Let wel: alleen op zaterdag geopend, of na het maken van een telefonische afspraak op andere dagen.

Hetoudehuis.nl
(0164) 254018