Een tuin met veel planten, bloemen en (kleine) bomen is prachtig en je helpt er de natuur ook mee. Er is gelukkig ook genoeg keuze aan onderhoudsvrije planten, dus je hoeft niet percé groene vingers of veel vrije tijd te hebben. Laat uiteraard ook wat ruimte over voor een mooi terras en/of een tuinhuisje. Bij een kwekerij of tuincentrum in Groningen kunnen ze je prima adviseren en dan kun je nog jarenlang genieten van bloemetjes en bijtjes.

Ritsema Groep
Ritsema levert betaalbare sierbestrating van goede kwaliteit voor je tuinpad, oprit of terras in alle soorten en maten. Je kunt het ruime assortiment zelf bekijken op het showterras in Groningen. De medewerkers van Ritsema hebben jarenlange ervaring in zowel aanleg als verkoop van sierbestrating en kunnen je dan ook goed adviseren in je keuze.

Ritsema-sierbestrating.nl
(050) 3138600

De Stadsakker
Deze winkel bevindt zich midden in de stad, maar mag zich toch een mini tuincentrum noemen. Je vindt er vooral leuke en handige hebbedingen voor je moestuin (in wording). Denk aan zaad en pootgoed, tuingereedschap en boeken over moestuinen. Via de webshop kun je bovendien groentepakketten bestellen, voor als je eigen oogst nog een beetje tegenvalt.

Stadsakker.nl
(050) 3131739

Tuingoed Foltz
Bergen inspiratie, planten, zaden, tuingereedschap, beelden en ornamenten, tuintafels en serviezen. Je vindt het allemaal bij Tuingoed Foltz in Meeden. Je kunt je hier verwonderen aan prachtige tuinen en een bijzondere sfeer. Daarbij is het een kwekerij met een breed aanbod van vaste planten, siergrassen, jungleplanten, varen, kruiden en eenjarigen, waarbij ze gespecialiseerd zijn in Salvia en Echinacea collecties. En denk je bij het wandelen door deze mooie tuinen: dat wil ik ook. Je kunt ze inschakelen voor ontwerp, aanleg en onderhoud van je tuin.

Tuingoedfoltz.nl
(0598) 635000

Onlinegroen.nl
Makkelijk je beplanting online bestellen en laten bezorgen, dat kan bij Onlinegroen. Omdat Onlinegroen geen winkel met personeel heeft, kan de beplanting soms wel 50 procent goedkoper zijn dan bij een fysieke winkel. Ze hebben alle soorten en maten grote en hoge struiken als erfafscheiding, bomen en planten. Bestellingen worden door heel Nederland bezorgd (gratis boven € 250,-).

Onlinegroen.nl
(0342) 785307