Met de Strada Hybrid radiator van Jaga voor koeling én verwarming

Vroeger werden alle huizen verwarmd via een cv-ketel. Nu duurzaamheid een steeds belangrijker topic wordt, verandert ook de manier van woningen verwarmen. Aardgas verdwijnt steeds meer. Afhankelijk van je type woning, bouwjaar en de mate van isolatie, kun je kiezen voor een duurzame warmteopwekker, die niet op gas werkt, zoals een (hybride) warmtepomp. Maar vergeet dan vooral niet ook de verwarming aan te passen. Want dan behaal je pas echt duurzame resultaten! Maar wat zijn dan eigenlijk je opties?

 

HR-ketel en Strada

Wordt een bestaande woning verduurzaamd, maar kan deze nog niet van het gas af? Dan is een HR-ketel een slimme keuze. Deze ketel heeft een hoger rendement en daarmee wordt al op de energiekosten bespaard. Om nog extra te besparen, kan ook het afgiftesysteem aangepakt worden. Low-H₂O radiatoren, bijvoorbeeld Strada van Jaga werken perfect op hele lage watertemperaturen.

 

Hybride warmtepomp en Strada Hybrid

Is de woning nog niet volledig geïsoleerd? Dan is een hybride warmtepomp een goede tussenstap. Deze warmtepomp wordt gekoppeld aan de cv-ketel. Er wordt dus gebruik gemaakt van zowel een natuurlijke energiebron (via de warmtepomp) als van gas (via de cv-ketel). Op extreem koude dagen springt de cv-ketel bij om het toch behaaglijk warm te krijgen. Op deze warmtepomp kan Strada Hybrid worden aangesloten voor verwarming en niet-condenserende koeling. Dit milieuvriendelijke systeem koelt met een watertemperatuur van 16 graden en koelt daarmee drie keer zoveel als vloerkoeling.

 

 

All-electric warmtepomp en Briza

Met een all-electric warmtepomp is er geen gasaansluiting meer nodig. De warmtepomp zorgt zelfstandig voor het verwarmen van de woning en warm water. Op deze warmtepomp werken alle hybride en dynamische radiatoren van Jaga om te verwarmen én te koelen. Voor niet-condenserende koeling (light cooling) is Strada Hybrid geschikt. Is er de wens om actief te koelen om de ruimte nog koeler te maken? Dan is Briza van Jaga het geschikte toestel. Briza maakt gebruik van condenserende koeling en koelt met een watertemperatuur vanaf 7 graden.

 

Groen warmtenet en Strada (Hybrid)

In nieuwbouwwijken wordt steeds vaker voor een groen warmtenet (of stadsverwarming) gekozen om de woningen te verwarmen. Ergens in de wijk staat een warmtebron die via buizen het warme water naar de huizen vervoert. In een groen warmtenet wordt vaak aardwarmte of restwarmte gebruikt. De watertemperatuur is afhankelijk van het systeem. De Strada is geschikt op het warmtenet om energiezuinig te verwarmen. Sommige warmtenetten kunnen ook worden ingezet om woningen te koelen, via dezelfde techniek als dat het de woningen verwarmt. De Strada Hybrid is dan geschikt voor verwarmen én niet-condenserende koeling.

 

Combineren is een must!

De combinatie van een modern afgiftesysteem én duurzame opwekker resulteert in een optimaal werkend systeem en de beste resultaten voor mens en milieu. Doorloop de Jaga routekaart en ontdek welke oplossing het meest geschikt is: https://www.jaga.nl/routekaart