Sommige materialen zijn extra bijzonder, omdat ze op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Het handwerk maakt ze uniek. Je kunt zelf iets laten maken of laten repareren, maar er zijn ook adressen waar je oude (bouw)materialen kunt kopen.

Vooral mensen met een ouder huis, bijvoorbeeld een jaren 30 woning, zijn vaak op zoek naar authentieke producten die goed passen bij het huis. Maar ook wanneer je een nieuw huis hebt kun je oud en nieuw perfect mixen om een leuke sfeer te creëren. Hieronder hebben we wat leuke adressen in Limburg voor je neergezet.

Leen Oude Bouwmaterialen
LEEN is een winkel in Valkenburg gespecialiseerd in oude en historische bouwmaterialen, zoals paneeldeuren, glas in lood deuren, en-suite deuren, klinken en bakeliet verlichting. Ze hebben hier in ieder geval altijd 5.000 oude en antieke paneeldeuren op voorraad. Handig: LEEN kan je adviseren over het toepassen en verwerken van oude bouwmaterialen en biedt je de mogelijkheid om bijvoorbeeld je gekochte deuren te laten plaatsen door een vakman.

Leenvanvelzen.nl
(06) 11025261

De Hoornpost
Wanneer je de gelukkige eigenaar bent van een jaren dertig woning, heb je te maken met glas in loodramen. Die wil je natuurlijk behouden, uitbreiden of wellicht repareren. Het kan ook zijn dat je in een nieuw huis glas-in-lood ramen wilt plaatsen, om authentiek en nieuw te mixen. De Hoornpost in Beesel is een atelier dat glas in lood ramen repareert, restaureert of nieuw maakt, in alle stijlen. Van eenvoudige rechte ruitjespatronen tot gebrandschilderd glas in lood. Ook het inbouwen van dubbel glas in glas in lood behoort bij De Hoornpost tot de dagelijkse werkzaamheden.

Dehoornpost.nl
(077) 4746717

Kunstsmederij Guillaume Luijten
Droom je van een mooie ijzeren toegangspoort bij je huis? Of een sierlijk hekwerk rondom je tuin? Kijk dan eens bij Kunstsmederij Guillaume Luijten in Roosteren. In zijn smederij, atelier annex museum, verweeft Guillaume de oude ambacht met kunst. Je kunt bij hem terecht voor hekwerken, tafels, stoelen, lampen, bedden en uithangborden. En wil je zelf creatief aan de slag met ijzersmeden, dan kun je hier een cursus of workshop volgen.

Kunstsmederijluijten.nl
(046) 4491023

Hestia Maastricht
Ga jij voor echt antieke (bouw)materialen? Maak dan eens een afspraak in de showroom bij Hestia in Maastricht, want ze verkopen er antieke keramische motief vloertegels, marmeren schouwen, haardplaten, glas in lood, gietijzeren radiatoren en curiosa. Eigenaar Roy Jacobs koopt het op tijdens zijn tochten door Frankrijk en België bij oude herenhuizen en kastelen. Er is daarom altijd wel iets bijzonders te vinden hier.

Hestiamaastricht.nl
(0433) 617182