Ben je op zoek naar mooie verf en wil je graag door een expert geholpen worden? Dan is het aan te raden om naar een lokale speciaalzaak te gaan. Zij hebben veel expertise in hun vakgebied en kunnen je dus goed adviseren. Niet alleen over de verf, maar ook over de materialen die je erbij nodig hebt. Wij hebben een aantal goede verfwinkels in Noord-Holland voor je op een rijtje gezet.

Verfspeciaalzaken Engels in Amsterdam
Al ruim honderd jaar een begrip in Amsterdam: Engels verfspeciaalzaken. Je kunt er alle grote merken krijgen zoals Sigma, Wijzonol en Sikkens en je kunt er voor uiteenlopende verfsoorten terecht. Denk aan betonverf, muurverf, bootlak, vloerverf, buitenverf, schoolbordverf et cetera. En dat niet alleen; ook voor advies en verfgereedschap zit je hier goed. Woon je midden in de stad en weet je niet hoe je al die verfblikken thuiskrijgt? Dan brengt Engels dat met hun speciale transportfiets gewoon naar je toe. Handig en milieuvriendelijk. Ze hebben een vestiging in Amsterdam West (gratis parkeren op eigen terrein), Noord en in het Centrum.

Engelsverf.nl
(020) 6263030 (centrum)
(020) 6824906 (west)
(020) 2246655 (noord)

Webwinkel PurePaint
Dit is dan wel geen fysieke winkel, toch zijn het specialisten. In hun webwinkel vind je een compleet assortiment Scandinavische ECO-verf. Deze ECO verven zijn een goed alternatief voor synthetische verven als je op zoek bent naar een meer milieuvriendelijke en gezondere manier van verven. De verf van purepaint.nl (Ottosson lijnolieverf en Falu Rödfärg) wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en pigmenten en bevatten geen tot zeer weinig oplosmiddelen. Fijne bijkomstigheid is dat de verf aangenaam ruikt en prettig en veilig is om mee te werken. Op de site van de webwinkel staan diverse foto’s en filmpjes, gebruiksaanwijzingen en verdere informatie. Wil je toch graag persoonlijk advies of heb je vragen? Dan kun je mailen naar info@purepaint.nl.

www.purepaint.nl

Di Alma Interiors
Wil je aan de slag met krijt- en kalkverf? Di Alma Interiors heeft een uitgebreid aanbod van de beste merken zoals Designers Guild Paint, Pure & Original, Carte Colori, Painting the Past en l’Authentique. Je kunt ze online bestellen of ter plekke kopen in de winkel in hartje Alkmaar. Behalve krijt- en kalkverven in mat, zijde of hoogglans kun je bij Di Alma Interiors terecht voor behang van gerenommeerde behangmerken als onder meer Arte, Zoffany, Christian Lacroix, Anthology en Missoni, woontextiel van Designers Guild, lampen van het Nederlandse merk Frezoli én interieuradvies. Kortom: een adres om te onthouden.

Di-alma.com
(072) 5641672

Verffabriek H. de Vos en Zonen B.V.
Een oude rot in het verfvak: De Vos Verf is sinds 1905 fabrikant van lakken, muurverven en plamuren. Toenmalig eigenaar Hendrik begon met verfproducten voor de schilder en lokale vissersvloot in Scheveningen. Zijn stakelterpetijn werd door de plaatselijke vissers gebruikt als brandstof voor fakkels, die in de top van de scheepsmasten brandden tijdens de nachtelijke vangst. Al snel raakten schilders en vissers ook enthousiast over de verven en kleurpasta’s van Hendrik. Inmiddels heeft Verffabriek H. Vos meerdere vestigingen, waaronder één in Haarlem. Je krijgt de verf rechtstreeks uit eigen fabriek, naar gelang voorzien van gedegen advies en uitleg over hoe je het beste te werk kunt gaan. Let wel: enkel geopend van 07:30 – 12:00 uur op maandag tot en met vrijdag.

Devosverf.nl
(023) 5341225