Bij het klussen in huis of in de tuin is het dragen van geschikte kleding van groot belang. De juiste kluskleding biedt bescherming tegen vuil, stof, scherpe objecten en kan ook zorgen voor meer comfort en bewegingsvrijheid tijdens het klussen. In dit artikel bespreken we verschillende soorten handige kluskleding en waarom ze van pas kunnen komen.

Werkkleding voor binnen

Een werkbroek is een stevige broek die bescherming biedt tegen vuil en scherpe objecten tijdens het klussen. Daarnaast biedt het ook genoeg zakken om gereedschap en andere materialen bij de hand te hebben. Een werkbroek is gemaakt van duurzaam materiaal, zoals denim of canvas. Bij voorkeur is de broek bij de knieën van extra versteviging voorzien voor wanneer er veel op de knieën gewerkt wordt. Een werkshirt is bij meestal gemaakt van ademende en duurzame stof, wat ideaal is voor het klussen. Het biedt bescherming tegen stof en vuil en kan gemakkelijk worden aan- en uitgetrokken.

Wekkleding voor buiten

Welke werkkleding het meest geschikt is voor buiten hangt af van de weersomstandigheden en de specifieke klus die je gaat uitvoeren. Het is belangrijk om te kiezen voor waterdichte kleding bij regenachtig weer, warme kleding bij koud weer, ademende kleding bij warm weer en bescherming tegen de zon bij zonnig weer. Ga je aan de slag met een klus in de tuin dan is een tuinbroek handig. Een tuinbroek, ook wel bekend als een overall, biedt bescherming tegen vuil, insecten, takken en bladeren en kan je kleding schoon en droog houden tijdens het werken in de tuin. Het is een handig kledingstuk wanneer je aan de slag gaat met een grote verbouwing van de tuin.

Accessoires en schoenen

Naast de juiste werkkleding kunnen ook de volgende accessoires van pas komen bij het klussen:

  • Veiligheidsbril: Een veiligheidsbril biedt bescherming voor je ogen tijdens het klussen. Het kan voorkomen dat er schadelijke stoffen of splinters in je ogen komen. Dit is vooral belangrijk bij klussen waarbij je gereedschap gebruikt, zoals zagen of slijpen.
  • Werkhandschoenen: Werkhandschoenen zijn essentieel bij het klussen. Ze bieden bescherming tegen scherpe objecten en gevaarlijke stoffen. Daarnaast zorgen ze voor meer grip tijdens het hanteren van gereedschap en zware materialen.
  • Stofmasker: Een stofmasker is ideaal voor klussen waarbij er veel stof of schadelijke dampen vrijkomen. Het masker beschermt je tegen het inademen van deze schadelijke stoffen en kan op die manier je gezondheid beschermen.
  • Werkschoenen: Werkschoenen zijn stevige schoenen met een sterke zool en bescherming voor de tenen. Deze schoenen zijn perfect voor klussen waarbij zware materialen verplaatst moeten worden en bieden bescherming tegen vallende objecten.

Het dragen van geschikte kluskleding is belangrijk om jezelf te beschermen tijdens het klussen en om je werkzaamheden gemakkelijker te maken. Zo kan je veilig en comfortabel aan de slag gaan!