Het dak kan op ontzettend veel manieren extra functioneel worden. Zo kun je er bijvoorbeeld zonnepalen, een dakkapel en sedumplanten op plaatsen. Vergeet ook niet dat het dak voor een groot deel de uitstraling van je huis bepaald. Een rieten kap geeft je huis een compleet andere look dan een pannen dak. In Groningen heb je voor elk aspect goede adressen.

Ruiter Dakkapellen
Van de stoffige zolder een mooie lichte ruimte maken met een dakkapel. Of je huis vergroten met een dakopbouw. Het zijn aanpassingen en investeringen die zichzelf terugverdienen. Zowel in je woonplezier als in een eventuele latere verkoop. Vind je het toch wel een ingrijpende klus en wil je weten hoe zoiets er nou uitziet? Bij Ruiter Dakkapellen ben je welkom in de showroom. Deze is voor de regio Groningen gevestigd in Leeuwarden. Daar kun je ervaren wat een dakkapel met een ruimte doet. Je vindt er diverse dakkapel merken en types op ware grootte en een breed assortiment aan opties en accessoires.

Ruiterdakkapellen.nl
(058) 2801524

Sedumexpert
Sedumexpert geeft je alle informatie die je nodig hebt voor het zelf aanleggen of het door Sedumexpert laten aanleggen van een sedumdak. Zo kun je er verschillende soorten sedumplanten kopen die allemaal een andere bloeitijd hebben. Op die manier staat je dak van april tot laat in het najaar in volle bloei en heeft het elke maand een andere uitstraling. Via de webshop kun je alle benodigdheden aanschaffen zoals sedummatten, sedumstekken, sedumpakketten voor platte of schuine daken en grind. Ook als je kiest voor een sedumdak in combinatie met zonnepanelen, kun je bij de Sedumexpert terecht.

Sedumexpert.nl
(033) 2778020

Zonnefabriek
Bij Zonnefabriek kun je zonnepanelen aanschaffen en laten installeren van SunPower en Hanwha Q-cells. Volgens Zonnefabriek zijn SunPower panelen kwalitatief gezien en qua vermogen de beste keuze, maar ook Q.cells panelen zijn volgens hen zeer aantrekkelijk omdat het technisch goede panelen zijn die weinig vermogen verliezen over de levensduur. Je kunt je laten adviseren over wat voor jouw dak de beste keuze is. Er is een regiokantoor in Groningen.

Zonnefabriek.nl
(06) 39267557

De Andere Leidekker
Voor het leggen of repareren van leidaken (natuursteenlei en vezelcementlei), lood-, koper- en zinkwerk kun je bij De Andere Leidekker uit Groningen terecht. De kennis van deze oude ambachten is binnen dit bedrijf van generatie of generatie doorgegeven. Ze hebben ervaring in het restaureren van oude gebouwen én in het toepassen van dergelijke dakbedekkingen op nieuwbouw huizen.

Deandereleidekker.nl
(050) 8518500