Een ervaren stukadoor is een vakman. Hij of zij moet ervoor zorgen dat jouw woning er netjes uit komt te zien. Stucwerk wordt op muren en plafonds aangebracht om deze aantrekkelijke of egaal te maken. Stucwerk kan dienen ter verfraaiing van het interieur en exterieur en dient daarnaast ter bescherming van de materialen die onder het stucwerk aanwezig zijn.

De stuc moet goed zijn aangebracht en niet van de muren en plafonds loslaten. Schakel dus altijd een professional in. Hieronder hebben we een aantal goede adressen in Noord-Holland neergezet.

Restauratie Stucadoor Danny de Ruig
Zoek je een veelzijdig stucadoorsbedrijf? Danny de Ruig is gespecialiseerd in zeer glad stucwerk, behangklaar stucwerk, spachtelputz, marmerpleister, schuurwerk, betonlook, restauratie, waterschade en beton cire. Dit bedrijf heeft vakmanschap daarom hoog in het vaandel staan. En denk je, deze naam klinkt bekend, dan kan dat kloppen want Restauratie Stucadoor Danny de Ruig was onder meer te zien als stukadoor bij het tv programma ‘Eigen Huis en Tuin’. Deze stukadoors zijn met name werkzaam in de gemeente Haarlem en omstreken en Haarlemmermeer en hebben een vestiging in zowel Haarlem als Hoofddorp.

Stucadoordannyderuig.nl
(023) 5749407

Stukadoorsbedrijf Vos
Voor milieuvriendelijk en specifiek stucwerk van Tierrafino leem, Marokkaans Tadelakt of Italiaans stucwerk, heb je een gespecialiseerde stukadoor nodig. Stukadoorsbedrijf Vos uit Zwaag is ervaren in deze exclusieve stucsoorten. Of zoals ze zelf zeggen: “Wij voelen ons kunstenaars in stucwerk.” Je kunt bij deze stukadoors overigens ook terecht voor betonlook stucwerk, wat de laatste jaren de nieuwste trend is op stucgebied, en voor stucwerk buiten. Denk aan stucwerk in de tuin van plantenbakken, schutting of vijver, of aan de gevel en buitenmuren van je huis. Vind je het lastig vooraf in te schatten hoe deze diverse stucwerken eruit zien? Vos heeft een showroom die op afspraak te bezoeken is.

Stukadoorsbedrijfvos.nl
06 51786970

Stucces Stukadoors
Bij Stucces Stukadoors kun je je laten informeren en inspireren over alle mogelijke stucwerken, kleuren, lijsten en ornamenten voor zowel wandafwerking alsook plafond, vloer of object. In de showroom in Hoorn kun je ervaren welke motieven, structuren en kleuren er mogelijk zijn. En bereid je voor, dat zijn er legio! Handig om gelijk een staal van je gordijn, vloer of verf mee te nemen, want dan kun je het goed afstemmen met het gewenste stucwerk. Stucces is onder andere gespecialiseerd in Pandomo stucwerk (betonlook), Beal Mortex, leem, Tadelakt en beton cire.

Stucces.nl
06 50230232

Stuc-company
Heb je een pand op de kop getikt met prachtig klassieke ornamenten en sierlijsten die echter wel een opknapbeurt kunnen gebruiken? Dan zit je bij het traditionele stukadoorsbedrijf Stuc-company uit Haarlem goed. Ook als je het plafond of de muur wilt verfraaien met dergelijke klassieke of juist liever moderne ornamenten, kun je hier terecht. Stuc-company werkt met diverse prefab decoraties maar je kunt ook kiezen voor een exclusief met de hand vervaardigde sierlijst of een bijzonder ornament laten creëren. Zij is lid van het Neerlandsch Stucgilde waardoor Stuc-company gecertificeerd is voor het restaureren van monumentale panden.

Stuc-company.nl
06 46630481