Een ervaren stukadoor is een vakman. Hij of zij moet ervoor zorgen dat jouw woning er netjes uit komt te zien. Stucwerk wordt op muren en plafonds aangebracht om deze aantrekkelijke of egaal te maken. Stucwerk kan dienen ter verfraaiing van het interieur en exterieur en dient daarnaast ter bescherming van de materialen die onder het stucwerk aanwezig zijn.

De stuc moet goed zijn aangebracht en niet van de muren en plafonds loslaten. Schakel dus altijd een professional in. Hieronder hebben we een aantal goede adressen in Groningen neergezet.

Oudman Stukadoor & Restauratiewerken
Hier hebben ze meer dan twintig jaar ervaring in het stucambacht. De specialiteit van Oudman is stucwerk en het restaureren van gipsornamenten en sierlijstwerk, plafondlijsten en rozetten. Oudman brengt de oorspronkelijke stijl van de woning terug met de juiste materialen en werkt daarbij vaak met kalk. Fijn wanneer je een mooi authentiek huis hebt en het verouderde stucwerk weer in ere wilt herstellen. Ook voor gevelbepleistering kun je bij Oudman terecht. Dit bedrijf werkt in zowel Groningen als Drenthe.

Danieloudman.nl
(06) 52778028

Kauffman Stukadoors
Eigenaar Jorrit Kauffman is een gediplomeerd Meester Restauratie Stukadoor met ruim twintig jaar ervaring in restauratiewerk aan monumentale panden. Maar eigenlijk kun je voor al het stukwerk bij Kauffman Stukadoors uit Groningen terecht. Van modern stukwerk (Tadelakt, sgraffito, Venetiaans, sierpleister, betonlook, fijn schuurwerk) tot de restauratie van aardbevingsschade, oude schouwen, ornamenten of gebouwen die behoren tot het cultureel erfgoed.

Kauffmanstukadoors.nl
(06) 11911446

Hans Sibers & Zn VOF
Hans Sibers is een familiebedrijf dat allround stukwerkzaamheden uitvoert. Ze denken graag met je mee en adviseren je waar mogelijk. Je kunt bij ze terecht voor sierpleister, decoratief stukwerk en het restaureren of nieuw op laten zetten van ornamenten. Ook kunnen ze het stukwerk combineren met isolatie voor je gevel, wanden of vloeren, zowel binnen als buiten. Een compleet adres voor je verbouwing.

Uwstukadoor.nl
(050) 5791761

Ebel Glastra Leemstuc
Ebel Glastra maakt met leem niet een gewoon stukwerk maar een kunstwerk van je huis. Hij is opgeleid als traditioneel stukadoor en schilder, maar heeft zich na twintig jaar in het vakgebied geheel gericht op het werken met leem (en andere natuurlijke materialen). Je zou hem nu zowel stukadoor als vormgever en decorateur kunnen noemen. Hij gebruikt leem als stukmateriaal en tevens als vormgevend product. Glastra denkt met je mee over hoe je keuken, schouw, hal, badkamer of tuinhuis opnieuw vorm gegeven kan worden op een natuurlijke manier.

Ebelglastra.nl
(06) 53940682