Je ziet het veelvuldig bij werkplekken. Kluwen van draden van apparaten die we nodig hebben. De datakabels voor de computer, beeldscherm, de muis, toetsenbord en printer. Vervolgens hebben we nog de IPhone oplader en natuurlijk de bureaulamp. Al die elektriciteit- en datakabels kluwen zich samen en het is ook nog eens een lelijk gezicht. Toch is er een eenvoudige oplossing!

Kabelslang en kabelmantel

Er zijn diverse mogelijkheden om kabelwanorde te voorkomen. Met een spiraalband kunnen meerdere kabels worden gegroepeerd tot een fraaie kunststof slang. De spiraalslangen zijn in verschillende diameters en lengtes verkrijgbaar. Ook zijn er meerdere kleuren zodat de slang combineert in het interieur. Een kabelmantel is een andere manier om kabels te ordenen. Dit kan met een kabelsleeve, kabelmantel met klittenband sluiting of ritssluiting. Kabelmantels zijn gemaakt van nylon of van kunststof. De variant met ritssluiting is van stof.

Kabelgoten voor vloer en wand

Met kabelgoten kunnen kabels weggewerkt worden. Veelal worden ze tegen de wand gelijmd. Het zijn zelfklevende goten die met een klikdeksel gesloten worden. Er zijn smalle en brede varianten, meestal in de kleurstelling zwart, grijs of wit. Voor bevestiging op vloeren zijn er speciale goten. Meestal zijn het brede goten voor meerdere bedradingen die van werkplek naar wand lopen. De goten vervaardigd van aluminium hebben een lange duurzaamheid en zijn beloopbaar.

Kabelclips om snoeren vast te zetten

De meest eenvoudige manier om kabels te bevestigen is nog steeds de kabelclip. Het is het bekende beugeltje met de spijker. Het wordt dan ook veelvuldig gebruikt om draden op de plint te monteren. De kabel blijft weliswaar nog steeds zichtbaar, maar het kan strak tegen de plint worden bevestigd wat fraaier oogt. Bijkomend voordeel is dat je niet kunt struikelen over losse draden. De clips zijn in verschillende maten te koop in de kleuren wit en zwart.

Voor stekkerdozen zijn er handige opbergoplossingen zoals de opbergbox. Ze zijn er in verschillende kleuren en twee maten; de mini en maxi uitvoering. Bij de grootste uitvoering past een 6-voudige stekkerdoos. Er blijft nog ruimte over om overtollig snoer in op te bergen. Erg handig voor onder het bureau.