Ga je binnenkort aan de slag met een blokhut of schutting voor in de tuin, en heb je daar houten balken of planken voor nodig? Dan kun je het beste kiezen voor balken of planken gemaakt van Douglashout. Douglashout behoort tot een van de meest populaire houtsoorten, wat niet gek is gezien de vele voordelen van deze houtsoort.

Douglashout is duurzaam

Douglas houten balken en planken zijn een stuk duurzamer dan balken en planken van andere houtsoorten. Dat komt doordat Douglashout veel kernhout vormt. Dit kernhout bevat veel hars wat telkens weer hard wordt. Hierdoor krijgen schimmels niet veel ruimte, wat betekent dat het hout minder snel zal gaan rotten en dus veel langer meegaat.

Douglashout heeft een mooie kleur

Als je Douglashout vergelijkt met vurenhout, dan heeft het een warmere kleur. Dit zal met de jaren een klein beetje verkleuren richting grijs. Vind je dat toch minder mooi? Dan kun je het hout altijd bewerken met een speciale houtbeits voor Douglashout.

Douglas houten balken en planken zijn heel lang

Douglashout komt van speciale bomen met een bepaalde naaldsoort, wat betekent dat de bomen heel lang worden. Een groot voordeel is dat de balken en planken gemaakt van Douglashout daardoor ook heel lang zijn. Ideaal voor de wat grotere klussen!

Douglashout heeft weinig onderhoud nodig

Douglashout hoeft maar minimaal te worden onderhouden. Mocht je de verkleuring van het hout tegen willen gaan, dan heb je hiervoor een speciale beits. In de meeste gevallen wordt het hout van tevoren geïmpregneerd, waardoor het heel goed buiten te gebruiken is. Meer onderhoud is er niet nodig bij Douglashout.

Douglashout is goedkoop

Duurzaam betekent vaak duur, maar bij Douglashout is dit niet het geval. Sterker nog: het is eigenlijk vrij goedkoop wanneer je de prijs gaat vergelijken met ander hardhout. Het is wel wat duurder dan vurenhout.

Douglashout kan ook voor binnen worden gebruikt

Douglashout is niet alleen voor buitengebruik. Je kunt het namelijk ook in bewerkte vorm kopen, wat betekent dat je het prima voor binnen kunt gebruiken. Denk dan aan het maken van meubels, of voor het leggen van een vloer.