Floer lanceert een nieuwe ondervloer

De naam zegt het al, deze ondervloer is speciaal ontwikkeld voor het reduceren van het loopgeluid. In (onder)vloerenland ook wel contactgeluid genoemd. Floer lanceert een nieuwe ondervloer: de Contactloos Ondervloer.

De mogelijkheden

“Bij Floer hebben we verschillende ondervloeren. Deze worden speciaal ontwikkeld voor de verschillende laminaat-, parket- en/of click PVC vloeren. Welke een klant nodig heeft, ligt aan de gekozen vloer. De ondergrond van de woning en de voorwaarden waar de ondervloer aan moet voldoen spelen ook mee”, vertelt Desley, medewerker Productontwikkeling bij Floer. “Woon je in een appartement? In dit geval moet er worden voldaan aan een bepaalde DB-norm”. Dit houdt in dat het loopgeluid voldoende gereduceerd moet worden. Een andere ondervloer moet juist weer de ondergrond egaliseren. Zo heeft iedere ondervloer zijn eigen kenmerken en specifieke voordelen.

De voordelen van de Contactloos Ondervloer

“Ontwikkeld voor parket- en laminaatvloeren met een klikverbinding heeft Floer een PU rubberen ondervloer geproduceerd, deze wordt de Contactloos Ondervloer genoemd. De ondervloer reduceert het loopgeluid met 25% en zorgt zo voor een massiever en zacht loopgeluid”, volgens Desley. Ook niet onbelangrijk: de ondervloer heeft de laagst mogelijke warmteweerstand van 0,008 M2K/W. De ondervloer is afgewerkt met een overlap en plakstrip waardoor de rollen gemakkelijk met elkaar te verbinden zijn en geen tape meer nodig is.

Ervaar het zachte loopgeluid zelf!

Loopgeluid vermindering is voor de klanten een belangrijk punt, vooral bij laminaatvloeren. Om dit te benadrukken en klanten te laten ervaren heeft Floer iets leuks ontwikkeld. “De golfbal tester”, vertelt Desley “het is soms lastig voor te stellen voor klanten wat deze ondervloer voor verschil kan brengen in het loopgeluid, de beste manier is natuurlijk gewoon laten horen! Daarom is de Floer Ondervloer tester ontwikkeld. Hiermee ervaar je direct het voordeel van de Contactloos Ondervloer”.

Kijk op Floer.nl voor het volledige assortiment laminaat-, parket-, Plak PVC en Click PVC vloeren.