Een tuin met veel planten, bloemen en (kleine) bomen is prachtig en je helpt er de natuur ook mee. Er is gelukkig ook genoeg keuze aan onderhoudsvrije planten, dus je hoeft niet percé groene vingers of veel vrije tijd te hebben. Laat uiteraard ook wat ruimte over voor een mooi terras en/of een tuinhuisje. Bij een kwekerij of tuincentrum in Zuid-Holland kunnen ze je prima adviseren en dan kun je nog jarenlang genieten van bloemetjes en bijtjes.

Juffertje in ‘t Groen
Sinds 1993 importeert Juffertje in ’t Groen Engelse tuingereedschappen en tuinartikelen die je online kunt kopen via haar ’tuinartikelen shop’. Naast groot en klein handgereedschap vind je hier online ook plantensteunen, hulpmiddelen voor zaaien en kweken, voor de hobbykas en voor dieren in de tuin. Wil je de artikelen liever eerst zelf bekijken? Op donderdag en vrijdag kun je in het gezellige tuinwinkeltje van Juffertje in ’t Groen terecht in Strijen en eventueel op aanvraag ook op andere dagen.

Juffertje.shop
(078) 6742988

H.M. Meeuwissen
Kijk je uit naar een tuin die in het voorjaar vol staat met narcissen en wildtulpen? Kwekerij H.M. Meeuwissen uit Voorhout is hierin gespecialiseerd en verkoopt wel 500 soorten. In hun webshop kun je dan ook naar hartenlust shoppen. Ze verkopen tevens bijzondere bolgewassen zoals diverse alliums, krokussen, vogelmelk en gladiolen. En ben je in de buurt, kijk dan eens naar de bloembollenvelden van Meeuwissen die er als een bonte lappendeken uitzien door de samenstelling van de verschillende bijzondere soorten.

Meeuwissenvoorhout.nl

Gigatuin
Tegels, stenen, muurblokken, siergrind, tuinplanten en tuinhout voor schuttingen. Gigatuin heeft een ruime keuze, zowel online als in de showtuin in Boskoop. Wil je persoonlijk advies, maak dan van tevoren een afspraak. En wil je dat je gekochte sierbestrating ook gelegd wordt in je tuin, dan kan Gigatuin een stratenmaker voor je inschakelen.

Gigatuin.nl
06-13139817

Onlinegroen.nl
Makkelijk je beplanting online bestellen en laten bezorgen, dat kan bij Onlinegroen. Omdat Onlinegroen geen winkel met personeel heeft, kan de beplanting soms wel 50 procent goedkoper zijn dan bij een fysieke winkel. Ze hebben alle soorten en maten grote en hoge struiken als erfafscheiding, bomen en planten. Bestellingen worden door heel Nederland bezorgd (gratis boven € 250,-).

Onlinegroen.nl
(0342) 785307