Sommige materialen zijn extra bijzonder, omdat ze op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Het handwerk maakt ze uniek. Je kunt zelf iets laten maken of laten repareren, maar er zijn ook adressen waar je oude (bouw)materialen kunt kopen.

Vooral mensen met een ouder huis, bijvoorbeeld een jaren 30 woning, zijn vaak op zoek naar authentieke producten die goed passen bij het huis. Maar ook wanneer je een nieuw huis hebt kun je oud en nieuw perfect mixen om een leuke sfeer te creëren. Hieronder hebben we wat leuke adressen in Zuid-Holland voor je neergezet.

Mammoet Oude Bouwmaterialen
Mammoet Oude Bouwmaterialen in Den Haag is sinds 2007 het adres voor bijna alles op het gebied van oude bouwmaterialen. Mammoet is gespecialiseerd in oude deuren en glas in lood. De collectie omvat er meer dan 6000. Van glas in lood-, paneeldeuren en schuifseparaties tot antieke schouwen, gebrandschilderde ramen en kleine of grote bouwmaterialen. Een bijzonder adres om eens langs te gaan. Maandag tot en met donderdag op afspraak en vrijdag van 09:00 tot 16:30 uur, zaterdag van 09:30 tot 16:30 uur.

Mammoetoudebouwmaterialen.nl
(070) 3644538

Glas-in-lood atelier Refraction
Wanneer je de gelukkige eigenaar bent van een jaren dertig woning, heb je te maken met glas in loodramen. Die wil je natuurlijk behouden, uitbreiden of wellicht repareren. Bij Glas-in-lood atelier Refraction in Rijswijk kun je zowel nieuwe glas in lood ramen laten maken als oude in ere laten herstellen. Sandra van der Waart van Refraction zet het glas voor je in nieuw lood, waardoor het weer strak, solide en regendicht is. Via de site kun je een formulier invullen voor aanvraag van een opdracht en offerte.

Wp.glasatelier-refraction.nl

Kunst-Siersmederij
Droom je van een mooie ijzeren toegangspoort bij je huis? Of een sierlijk hekwerk rondom je tuin? Kijk dan eens bij Kunst-Siersmederij in Nieuwkoop waar een professionele ambachtelijke smederij is ingericht in een gerestaureerd industrieel pand. Het smidsvuur brandt er en de hamer vormt het weerbarstige ijzer in de meest sierlijke vormen. De grandeur van het verleden maar dan in een modern jasje. Voor hekwerken, trapleuningen, balustrades en smeedijzeren tafels, stoelen en verlichting.

Kunstsiersmederij.nl
(0172) 571551

Frank Vrolijk Antieke bouwmaterialen
Gelegen in Scheveningen, in een loods aan zee, heeft Frank Vrolijk originele marmeren schouwen, Franse zandstenen schouwen, rustieke vloerdelen, authentiek sanitair, klassieke ornamenten, oude tegels, open haarden, balusters en nog veel meer fraais voor in je huis of tuin. Wil je jouw monumentale pand in ere houden of in oorspronkelijke staat herstellen, of wil je juist een combinatie van nieuw en oud realiseren, dan kun je hier op zoek gaan naar geschikte bouwmaterialen.

Frankvrolijk.nl
(070) 3550831