Sommige materialen zijn extra bijzonder, omdat ze op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Het handwerk maakt ze uniek. Je kunt zelf iets laten maken of laten repareren, maar er zijn ook adressen waar je oude (bouw)materialen kunt kopen.

Vooral mensen met een ouder huis, bijvoorbeeld een jaren 30 woning, zijn vaak op zoek naar authentieke producten die goed passen bij het huis. Maar ook wanneer je een nieuw huis hebt kun je oud en nieuw perfect mixen om een leuke sfeer te creëren. Hieronder hebben we wat leuke adressen in Zeeland voor je neergezet.

Benko antieke en oude bouwmaterialen
Van brocante tot industrieel antiek en van vintage tot unieke antieke woonaccessoires, je vindt het allemaal in de grote antieke vlasfabriek in Sint Jansteen waar Benko is gevestigd. Het is een 2600 vierkante meter grote woonwinkel vol oude items voor je interieur, zoals antieke wandtegels, plavuizen, wasbakken, oude deuren en ornamenten. Ook voor tuin en terras is het de moeite waard hier te gaan snuffelen, voor bijvoorbeeld grote tuinvazen, antieke tuinornamenten, sokkels, antieke tuinsets en oude troggen.

Benko.nl
(06) 55758371

’t Ouwe Glasuus
Wanneer je de gelukkige eigenaar bent van een jaren dertig woning, heb je te maken met glas in loodramen. Die wil je natuurlijk behouden, laten onderhouden, restaureren of repareren. Het kan ook zijn dat je in een nieuw huis glas-in-lood ramen wilt plaatsen, om authentiek en nieuw te mixen. Bij ’t Ouwe Glasuus in Nieuwdorp kan het allemaal. Je kunt er ook oud glas in lood kopen of een cursus glas in lood maken volgen in het atelier.

Glasuus.nl
(0113) 613846

Smederij Het Kleine Geheim
Droom je van een mooie ijzeren toegangspoort bij je huis? Een sierlijk hekwerk rondom je tuin of een originele windwijzer op je dak? Kijk dan eens bij Het Kleine Geheim in Krabbendijke. Bij deze smederij zijn ze gespecialiseerd in siersmeedwerk voor in en om het huis. Door middel van onder meer snijden, walsen, zetten, lassen en smeden kunnen ze vrijwel elke vorm in staal realiseren. Van poorten en hekken tot schoorsteenkappen en stalen deuren.

Hetkleinegeheim.nl
(06) 53254496

Brocante en Antiek ’t Bagatelletje
Houd je wel van een nostalgisch Franse touch in je huis? Dan is Brocante en Antiek ’t Bagatelletje uit Driewegen misschien iets voor je. Naast Frans en Vlaams brocante en jong antiek voor je interieur en tuin, vind je hier ook oude Franse plavuizen en motief vloertegels in kleur. En wat te denken van bijvoorbeeld een antiek Frans metalen wastafel met spiegel aan de binnenzijde, aardewerk tuinvazen (Keulse pot) en tuintafels. Het is een webshop, maar op afspraak kun je jouw bestellingen ook afhalen.

Brocante-bagatelletje.nl
(06) 54303001