Het dak kan op ontzettend veel manieren extra functioneel worden. Zo kun je er bijvoorbeeld zonnepalen, een dakkapel en sedumplanten op plaatsen. Vergeet ook niet dat het dak voor een groot deel de uitstraling van je huis bepaald. Een rieten kap geeft je huis een compleet andere look dan een pannen dak. In Noord-Holland heb je voor elk aspect goede adressen.

De Dakdokters
Ben je op zoek naar een expert voor de aanleg van een groendak, sedumdak of daktuin? De Dakdokters uit Amsterdam hebben als missie steden gezond te maken door de daken zoveel mogelijk groen te geven. Met inmiddels meer dan 300 aangelegde groendaken mogen ze zich expert noemen. Naast groendaken kun je bij hen ook aankloppen voor onder andere dakrenovaties en daktuinen- en terrassen. Op de website vind je al veel informatie over mogelijkheden en tarieven van diverse groendaken. Daarnaast kun je online een formulier invullen zodat De Dakdokters je gericht kunnen helpen.

Dakdokters.nl
(020) 8208251

Ruiter Dakkapellen
Van de stoffige zolder een mooie lichte ruimte maken met een dakkapel. Of je huis vergroten met een dakopbouw. Het zijn aanpassingen en investeringen die zichzelf terugverdienen. Zowel in je woonplezier als in een eventuele latere verkoop. Vind je het toch wel een ingrijpende klus en wil je weten hoe zoiets er nou uitziet? Bij Ruiter Dakkapellen ben je van harte welkom in één van de showrooms. Daar kun je ervaren wat een dakkapel met een ruimte doet. Je vindt er diverse dakkapel merken en types op ware grootte en een breed assortiment aan opties en accessoires.

Ruiterdakkapellen.nl
(088) 4321000

Zonzo Zonnepanelen
Zonzo adviseert, levert en installeert zonne-energie oplossingen aan consumenten en bedrijven. Ze is lid van de branchevereniging Holland Solar en de medewerkers van Zonzo zijn VCA-gecertificeerd. Ook heeft Zonzo de erkenning ‘Erkend Installateur Zonnepanelen’ die de vaardigheid op het gebied van zonne-energietechnologie aangeeft. Zonzo geeft een rendementsgarantie op haar zonnepanelen van 25 jaar en zegt dat je zelfs na 25 jaar gebruik nog steeds een rendement geniet van 80 procent.

www.zonzo-zonnepanelen.nl
(0228) 756447

Sedumexpert
Sedumexpert geeft je alle informatie die je nodig hebt voor het zelf aanleggen of het door Sedumexpert laten aanleggen van een sedumdak. Zo kun je er verschillende soorten sedumplanten kopen die allemaal een andere bloeitijd hebben. Op die manier staat je dak van april tot laat in het najaar in volle bloei en heeft het elke maand een andere uitstraling. Via de webshop kun je alle benodigdheden aanschaffen zoals sedummatten, sedumstekken, sedumpakketten voor platte of schuine daken en grind. Ook als je kiest voor een sedumdak in combinatie met zonnepanelen, kun je bij de Sedumexpert terecht.

Sedumexpert.nl
(033) 2778020