Een ervaren stukadoor is een vakman. Hij of zij moet ervoor zorgen dat jouw woning er netjes uit komt te zien. Stucwerk wordt op muren en plafonds aangebracht om deze aantrekkelijke of egaal te maken. Stucwerk kan dienen ter verfraaiing van het interieur en exterieur en dient daarnaast ter bescherming van de materialen die onder het stucwerk aanwezig zijn.

De stuc moet goed zijn aangebracht en niet van de muren en plafonds loslaten. Schakel dus altijd een professional in. Hieronder hebben we een aantal goede adressen in Utrecht neergezet.

Stukadoorsbedrijf Picobello
Voor super strak stucwerk is Picobello uit Wijk bij Duurstede het adres. Johan Bakkes is de drijvende kracht achter dit stukadoorsbedrijf dat je kunt inschakelen voor sier- en dunpleisters, beton cire, betonstuc, raapwerk, buitengevels, lijsten en ornamenten en renovatie/restauratie. Het bedrijf staat erom bekend met je mee te denken en goed werk af te leveren.

Picobellostukadoors.nl
(06) 51832573

De Molen Stukadoors
Een breed inzetbaar stukadoorsbedrijf, want je kunt De Molen Stukadoors uit Utrecht voor zowel pleisterwerk, sierpleisters, buitengevels, raapwerk en restauratie inschakelen. Maar de echte specialisatie zit in het restaureren van plafonds, muren en klassieke decoraties. Zo restaureren ze ornamenten, rozetten, lambriseringen, lijsten, haarden, zuilen et cetera. Je kunt ervoor kiezen het oorspronkelijk materiaal zoveel mogelijk te behouden of voor een exacte kopie van het origineel te gaan.

Demolenstukadoors.nl
(06) 2457156

J. Van der Velden Stucwerk & Afbouw
Dit stukadoorsbedrijf verzorgt traditioneel stucwerk, spachtelputz, pleisterwerk en sierpleister voor zowel nieuwbouw als een verbouwing of renovatie. Tevens kunnen ze traditionele of moderne ornamenten en sierlijsten leveren en aanbrengen. Fijne is dat je bij J. Van der Velden een totaalpakket kunt afnemen voor stucwerk en sauswerk. Dat is wel zo handig, want dan zijn je muren en plafonds gelijk geschilderd. Ze sausen overigens nog op traditionele wijze, dus geen latexspuiten. ”Wij vinden dat traditioneel sauswerk het beste en mooiste resultaat oplevert.”

Jvandervelden.nl
(06) 26376343

Ecostuc
Wil je natuurlijke materialen gebruiken en ben je gecharmeerd van de zachte uitstraling van leemstuc? Ecostuc is een gespecialiseerd stuwadoorsbedrijf voor leemstuc, leemverf maar ook waterdichte stuc voor badkamers zoals beton ciré en stuc deco. Ze werken met natuurlijke en gezonde materialen die zowel binnen als buiten bijdragen aan een goed klimaat. De merken die ze gebruiken zijn: Tierrafino, Claytec Yosima en Okam v/f.

Ecostuc.nl