Het zoeken naar een nieuwe woning is een échte speurtocht. Welke woning past het beste bij je? Een riant appartement of toch die vrijstaande woning? Een tuin op het zuiden of een dakterras? Hoeveel kamers heb je nodig en in welke buurt zie jij jezelf wonen? En wat zijn eigenlijk je financiële mogelijkheden?

Het kopen van een eigen woning is een life-event. Dat doe je maar een paar keer in je leven. Het is daarom prettig als iemand je goed advies kan geven over de woningmarkt, bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, gemeentelijke bepalingen en tot slot het uitbrengen van een scherp, maar realistisch onderhandelingsbod. Een NVM-aankoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Een woning die bij je past

De NVM-aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken naar de woning die bij je past. Neem vooraf een kijkje in de gemeenten/ buurten/ wijken die je aanspreken. Zo krijg je inzicht in de voorzieningen die er in je nieuwe woonomgeving zijn. Check ook funda.nl regelmatig op nieuwe woningen, zodat je steeds beter weet wat je precies wilt en kunt kopen.

De NVM-makelaar vergelijkt jouw woonwensen met de woningen in de NVM-database. Door zijn ervaring kan hij een goede selectie maken uit het actuele aanbod om zo tot de juiste match te komen. Je NVM-makelaar heeft kennis van de lokale woningmarkt en heeft snel zicht op de woningen die nieuw op de markt komen. Hij of zij kan je zo veel speurwerk uit handen nemen.

Nadere kennismaking

Als je je oog op een woning hebt laten vallen, is het tijd voor een nadere kennismaking. De NVM-makelaar regelt een bezichtigingsafspraak en begeleidt je daarbij. Loop voor je bezichtiging nog even een rondje door de buurt. Houd bij de bezichtiging je woonwensen en toekomstplannen in het achterhoofd.

De NVM-makelaar zal ondertussen ook de woning kritisch bekijken. De NVM-makelaar kijkt hierbij onder andere naar het onderhoud van de woning, de aanwezigheid van eventuele gebreken en naar eventuele noodzakelijke reparaties of uit te voeren verbouwingen. Er kan geadviseerd worden een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek. Ook is het mogelijk om een gratis integraal verduurzamingsadvies op te laten stellen door jouw makelaar. Tot slot informeert de makelaar naar praktische zaken, zoals het aantal andere bezichtigingen en welke biedingsprocedure wordt gehanteerd.

Meer dan 120 jaar ervaring

De NVM is de grootste branchevereniging in de makelaardij met meer dan 120 jaar ervaring. Als je een woning koopt wil je er zeker van zijn dat alles goed geregeld wordt. Als je kiest voor een NVM-makelaar kies je voor deskundigheid en kwaliteit. Een NVM-makelaar word je namelijk niet zomaar:

 • Iedere NVM-makelaar heeft een afgeronde makelaarsopleiding. Jaarlijks dient hij/zij te voldoen aan de vastgestelde educatieverplichting om de huidige kennis up-to-date te houden.
 • De NVM-makelaar kent de lokale markt en geldende woningprijzen goed en is op de hoogte van alle aspecten van aan- en verkoop en juridische haken en ogen.
 • Een NVM-makelaar heeft een uitgebreid netwerk en toegang tot de NVM-database, waardoor hij/zij als eerste op de hoogte is van nieuwe woningen op de markt.
 • Een NVM-makelaar heeft bouwkundig inzicht, kan je woning taxeren en je adviseren over ontbindende voorwaarden.
 • De NVM-makelaar houdt zich aan de NVM Erecode. De NVM Erecode bevat gedragsregels waar iedere NVM-makelaar zich aan dient te houden.

Tips voor de zoektocht naar jouw ideale huis

 • Neem vooraf een kijkje in de gemeenten/buurten/wijken die je aanspreken
 • Check regelmatig funda.nl voor nieuwe woningen
 • Laat je adviseren en begeleiden door een NVM-aankoopmakelaar
 • Benut één van de NVM Open Huizen Dagen
 • Loop voor je bezichtiging nog even een rondje door de buurt
 • Houd tijdens de bezichtiging je woonwensen en toekomstplannen in het achterhoofd
 • Schrijf de belangrijkste punten van een huis op wanneer je meerdere bezichtigingen hebt