Met de Strada Hybrid radiator van Jaga voor koeling én verwarming

Duurzaam wonen wordt steeds belangrijker. We zoeken steeds meer naar duurzame oplossingen, zoals goed isoleren of een slimme thermostaat en we halen energie uit nieuwe energiebronnen. Ook Kim en haar vriend Bart gingen in hun nieuwe woning in Oud-Beijerland aan de slag om het zo comfortabel en milieuvriendelijk mogelijk te maken.

  • Allereerste woning in Nederland met Strada Hybrid
  • Niet onnodig doorverwarmen zorgt voor flinke besparing
  • Verwarmen én koelen in combinatie met een warmtepomp

Duurzame keuzes

Kim en haar vriend Bart kochten een nieuwbouwwoning met een EPC 0,4 label, zeven zonnepanelen op het dak, een warmtepomp en vloerverwarming. Zelf wilden ze ook graag iets bijdragen en besloten daarom hun woning nog verder te verduurzamen. Kim: “We hebben onder andere overal ledverlichting toegepast, we koken elektrisch en hebben een hele zuinige vaatwasser, wasmachine en droger.”

Compacte radiator voor verwarmen én koelen

Om nog meer energie te besparen, kozen ze voor de lage temperatuur radiatoren van Jaga. Een belangrijke wens was dat er verwarmd én gekoeld kon worden met een laag energieverbruik. Kim: “Deze radiator onderscheidt zich doordat deze kan koelen in combinatie met een warmtepomp. Vaak denk je dat dit soort units heel groot moeten zijn, maar dat is bij deze radiator niet het geval. Hij is compact en staat mooi in het interieur. Als we weer zo’n warme zomer krijgen, kunnen we de slaapkamer heerlijk koelen.”

Niet onnodig verwarmen

De Strada Hybrid anticipeert op temperatuurwisselingen en regelt snel en nauwkeurig de juiste temperatuur. Het reactievermogen zorgt voor een lager energieverbruik en meer comfort. Kim: “Als aanvulling op de radiatoren hebben we het Dynamic Hybrid Boost-systeem, waardoor de ruimte in no-time opwarmt. Overdag kunnen we de verwarming lager zetten en pas weer hoger zetten als we thuis zijn. Dit sluit erg goed aan op ons ritme. Zo wordt er niet onnodig verwarmd. We verwarmen alleen waar en wanneer dat nodig is en dat levert een flinke besparing op.”

Voorbereid op de toekomst

Het voordeel van de Strada Hybrid radiatoren is dat ze ook HR-ketels op hun laagste watertemperatuur laten werken.

Kim: “Ik snap dat niet iedereen in één keer zijn woning gaat verduurzamen, maar je kunt dit wel in stapjes doen. Begin met isoleren en kies voor lage temperatuurverwarming. Dit merk je direct al aan je energierekening.”

Als je later over wilt gaan op een warmtepomp, dan kun je dit heel eenvoudig doen zonder iets aan je radiatoren te hoeven wijzigen. Zo ben je klaar voor de toekomst.

Bekijk de mogelijkheden op www.jaga.nl.